måndag 28 april 2008

Vart tog förra veckan ivägen? Knappt hade man hunnit att reagera innan både veckan och helgen var slut. Tur att denna arbetsvecka är kort så det finns tid till att njuta av det vackra vädret!

På Valborg bjuds det på mat här hemma. Min tanke är att det ska bjudas på buffé. Har inte riktigt bestämt mig för temat ännu men det börjar väl bli dags att styra upp det. Bara imorgon kvar innan gästerna dyker upp och det skall även hinna handlas tills dess.

Jag fick energi av solen förra helgen och fick ordning på både det ena och det andra. Kartonger packades upp, papper sorterades, tavlor såldes (tack Blocket!), utemöblerna kom på plats. Å framförallt, jag tapetserade klart sovrummet :)

Tyvärr är inte sovrummet helt klart och fotograferat. Jag tänkte istället bjuda på fler bilder från tiden innan vi flyttade in.


I vardagsrummet satt en grårandig tapet som gav rummet ett lite dassigt intryck. För att ta tillvara på ljusinsläppet och lägenhetens potential bestämde vi oss för att måla större delen av rummet vitt. Till vänster i bilden skymtar öppningen till köket. Till höger syns dörröppningen till hallen.


Lägenheten har en rätt luftig planlösning där vardagsrummet är själva kärnan i boendet. Från vardagsrummet når man alla övriga rum.


Vit färg gör så otroligt mycket!


Sen kunde vi inte låta bli... Älskar helt enkelt tapeter. Tycker dock inte om att tapetsera hela rum med mastiga tapeter utan en vägg räcker rätt bra. Denna föll vi pladask för när vi såg den upptapetserad på Beckers Färg. Tapeter kommer från ECO och är en easy-up tapet.

Det har blivit ett par vändor med tapetborsten och easy-up är oslagbart! Det är slut med allt vad förlimning heter, tapeter som "tänjer" sig och svordomar. Minns hur vi svor när vi tidigare stod med en tunn mönstrad papperstapet som krävde mönsterpassning, där fukten hade gjort så att tapeten gick sönder för ingenting och mönstret inte längre passade den tapetvåd som redan satts upp... Kan i och för sig bero på att det var andra gången som vi tapetserade någonsin. Men man vill väl inte erkänna sina brister när man kan skylla på materialet ;)

Trevlig Valborg!

söndag 20 april 2008

Äntligen skiner solen!

Är det inte fantastiskt att solen skiner en dag man är ledig? Det är till och med så att balkongdörren kan stå på glänt utan att kylan sprider sig i lägenheten. Jag funderar starkt på att ställa iordning utemöblerna och ta mig en funderare på vad som går att göra för att piffa till uteplatsen en aning. Trots att vi har köpt en lägenhet på markplan får vi inte göra något med gräsmattan utan får snällt hålla oss till att plantera i krukor som ska ställas på plattorna. Troligtvis blir det just det, några blommor i krukor, som kommer att bli vårens ambition.


Trots att vi bott här i tre veckor kvarstår fortfarande en del att göra hemma innan vi kan anse oss ha kommit på plats ordentligt. Planen vi hade från början var kantat med stor portion tidsoptimism och resulterade i att vi fick göra så mycket som möjligt, dvs måla väggar och tapetsera, och skippa inköpet av garderob och hyllsystem till klädkammaren.


Så förvaringsproblemet kvarstår. Svarta sopsäckar står på golvet i sovrummet eftersom det inte finns någon plats att packa upp det på. I vardagsrummet står nyligen inhandlade lådor som skall fyllas med saker som skall få sin plats i klädkammaren. Någon gång kommer det att bli klart... vi lovar!



Som en start tänkte jag bjuda på bilder från vårt slit innan inflyttningen.







En del av vår hall innan vi satte tänderna i den. Till vänster ser ni en skymt av vardagsrummet. Rakt fram finns en liten dörr till städskrubben och brevid till höger är ingången till badrummet.







Det är ingen stor hall men tillräckligt för att få plats med det mest väsentliga. Sen är det roligare att kvadratmetrarna läggs på annan boyta. Speciellt när man bor på 63 kvm.





Efter att ha rådgjort med varandra och dessutom fått inspiration från ett av alla inredningsprogram som går på tv, bestämde vi oss för att måla hallen i svart.



Väggen mot badrummet fick bli en fondvägg med mönster som går i färgerna guld, lime, brunt och vitt. Det är samma vägg som jackan hängde på i bilden ovan.




Kontrasterna mellan fondväggen och det svarta blev otroligt effektfullt! Vi hade våra stunder av skepsism innan vi hade fått allt på plats men resultatet är vi supernöjda med! På fondväggen kommer hatthyllan och skostället få sin plats så småningom.