onsdag 27 augusti 2008

Garderobsstädning

Idag tänkte jag bjuda på en liten titt i klädkammaren. Den som jag pratat om att vi skulle ta tag i nu i sommar ni vet? Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Sommaren var alldeles för fin för att vi skulle vilja ägna tiden till att riva runt i kartonger och inhandla saker på byggvaruhus och Ikea. Däremot fick jag nog en dag då jag skulle leta efter fästet till vår kökslampa. Jag tog mig inte in! Fly förbannad över all saker som stod i hög mitt på golvet började jag strukturera om. Inte ens 20 minuter tog det innan det gick att se att det fanns ett golv i rummet. Fortfarande på tok för mycket saker men nu får åtminstone dammsugaren plats! Skönt att slippa ha den ståendes i sovrummet eller vardagsrummet.

Tyvärr (?) tog jag inga förebilder i stundens hetta. Men jag hann däremot ta lite bilder innan jag påbörjade nästa lilla projekt. Sedan tidigare har alla skor haft sin plats i blå IKEA kassar på golvet i väntan på att vi skulle få plats att sätta upp skoförvaringen. När jag ändå rev ut allt passade jag på att få in det på sin plats.



I klädkammare har vi ställt in en hylla med våra dvd-filmer. Precis till vänster fanns ett litet utrymme perfekt för förvaring! Bilden är tagen efter att jag rivit runt och jämfört med innan så ser det väldigt städat ut. Inte direkt den tanke jag får när jag ser bilden nu...



In i gluggen ställdes skoförvaring från IKEA. Alla skor utom stövlarna fick plats däri och vi slipper nu ha påsarna ståendes överallt. Superskönt!

onsdag 20 augusti 2008

OS-tider

OS, uppbokade helger och träningsstart har gjort att veckorna efter semestern bara har flugit iväg. Tiden har knapt räckt till något annat och hushållssysslorna har lagts på hyllan helt. Istället har vi gått över till överlevnadsstädning. Bara det nödvändigaste har fixats med. Tvätthögen har vuxit sig groteskt hög, klädbristen i garderoben är påtaglig och kläderna som vanligtvis ligger längst ner ligger numera högst upp. Så idag var det dags att ta tag i hushållsysslorna igen. Maskinen går för fullt medan jag passar på att sitta här en liten stund.

De nya gardinerna i vardagsrummet sattes upp i slutet på semestern och det är faktiskt skönt att se något annat än panellängder hängandes. Även om vi gärna fixar hemma så tillhör gardiner och övriga tyger inte det som ändras ofta. Iallafall har det inte varit så hittills. Jag suktar fortfarande efter ett turkost/blått linnetyg men har inte riktigt hittat något som fallit mig (och sambon) i smaken. Tills dess duger dessa alldeles finfint!



En lite tur blev det av till Elmsta norr om Norrtälje under semestern. När vi var där passade vi på att sticka in huvuden på deras stora möbelbutik. Jag kunde inte låta bli att köpa med mig dessa ljusstakar som för tillfället har fått sig en plats i fönstret. Det bästa var priset som gjorde att det kändes som jag gjort ett riktigt fynd.


I garderoben ligger faktiskt nya tyger och väntar på att få bli soffkuddsfodral. Dessutom ligger tyget till den sovdress jag lovat min syster att sy till lilla Felicia, familjens senaste tillskott. Och det är verkligen något jag måste ta tag i snarast. För dom växer snabbt dom där små och risken är väl att dressen hinner li för liten innan den ens är klar. Jag ska bara avverka helgens träningsläger först...

söndag 17 augusti 2008

Ansiktslyft

Köket fick sig ett litet lyft under semesterveckorna. De gamla panellängderna byttes ut mot en kappa för att få in mer ljus. Det känns mycket bättre! Det bästa med det hela är att man slipper rensa gardinerna från katthår. Dom kommer in åt dem längre :)



Fönsterbrädan kompletterades med en ny lampa i skön retrodesign. Både gardintyg och lampa är en del av de fynd som gjordes på IKEA i somras. Tavlorna som ligger i staplade på varandra väntar fortfarande på att hitta sin plats.


Även den grå väggen i köket har fått sig ett lyft. Efter mycket letade hittade vi äntligen något som vi villigt skulle kunna pryda vår vägg med. Vi beställde en poster från en sida på nätet och kompletterade med en enkel ram från IKEA. Motsvarande motiv säljs även på Gallerix och IKEA men till en betydligt dyrare slant än vad vi betalade.

Rosorna på bordet var min present till min älskade sambo på vår 4-årsdag som firades i onsdags. Det är helt otroligt vad tiden går fort!

Hoppas ni har haft en bra helg!

Kram

söndag 10 augusti 2008

Klagans sång

Jag nämnde tidigare att semester resan till Grekland inte riktigt blev som vi hade tänkt oss. Idag hade jag tänkt ta tag i det som då var ett problem, och sätta mig ner och skriva ett lång brev till researrangören. Direkt när vi kom hem hörde jag av mig till deras kundtjänst och blev direkt hänvisad till deras hemsida där blanketten för reklamationer finns att hämta. Har inte haft vare sig ork eller lust att att ta tag i det, men nu är det dags om inte den legitima klagotiden skall rinna iväg.

Vad var då vårt problem? Tänkte dela med mig eftersom det gör mig så upprörd att man faktiskt får lura folk på ett sådant sätt och sedan inte göra något åt det på plats när man är på sin semester. Inför denna resa ville vi unna oss ett bättre hotell än vad vi brukar göra. Valet föll på Kassandra Palace i Kropigi, Grekland. På researrangörens hemsida fanns bland annat bilden nedan och i texten utlovades nyrenoverade dubbelrum. Det passade oss perfekt och vi betalade lite extra för att få ett rum i denna standard!



Väl på plats blev vi först inackorderade i ett familjerum, ej renoverat. Receptionen sa åt oss att vi var tvugna att byta rum morgonen efter eftersom dom var fullbokade. Vi skulle då få det dubbelrum som vi bokat. Efter att ha checkat ut blev vi tvungna att vänta ett par timmar innan vårt rum var klart. Besvikelsen när vi fick nyckeln och kom till rummet var stor. Med förväntningarna utifrån bilden ovan blev det vi fick ett stort irritationsmoment under veckan.




Den nedersta bilden visar helteckningsmattan i rummet. Ser det ut att vara nyrenoverat?

Vi tog upp det med guiden på plats. Hon kollade om hotellet hade något av de nyrenoverade rummet ledigt, vilket de sa sig inte ha. Trots att jag visade henne texten på hemsidan hävade hon att dom inte hade gjort något fel utan bad oss ta kontakt med researrangören när vi kom hem. Ville vi ha bättre standard fick vi betala för de själva.

Vilka vi reste med? Apollo...

måndag 4 augusti 2008

Tillbaka till vardagen

Idag tog min semester slut och det var dags att bege sig tillbaka till arbetet. Det var med blandade känslor som jag insåg att det var dags. Nu när jag sitter här känns det faktiskt helt okej. Om än en aningens dött. Fortfarande står det semester på de allra flestas dörrar. Jag blev en aningens orolig imorse när jag dök upp och det var knäpptyst i korridoren. Ni vet den där känslan av att inte veta om man är där på rätt dag?

Jag har under semestern tagit mig friheten att hålla mig ifrån bloggen. Det beror delvis på att vi haft en hel del att göra men även på den fantastiska sommarvärme som infann sig hela juli. Nu hoppas jag vara på gång igen fulladdad med ny energi inför hösten.

I fredags blev det ett besök på IKEA igen. Man kan tro att jag inte har gjort annat på semestern men riktigt så illa (?) har det inte varit. Vi har äntligen bestämt oss för vilket soffbord som skall införskaffas och for glada iväg till Barkarby. Då visar det sig att bordet är slut. Inkommer igen v 35! Så himla snopet. Inte ens IKEA i Kungens kurva hade det på lager. Sambon kollade upp lagerstatus i Uppsala som hade 2 bord kvar. Vi for dit i hopp om att åtminstone ett skulle finnas kvar. Det fanns inget... Dom hade haft fel information i programmet och uppdaterade det när vi befann oss på E4:an mellan Stockholm och Uppsala. Så nu inväntar vi snällt en ny leverans så vi äntligen kan byta ut vårt ekbord mot ett nytt fint vitt!



(Bild lånad från IKEA:s hemsida i väntan på det egna bordet)



Men inget besök är förgäves! Som tröst fick jag med mig en ny matta hem. Den ligger redan på plats i vardagsrummet. Vi köpte en svart vilket jag tyckte var perfekt. Det var innan jag påmindes om att vi har husdjur som fäller och som drar in en del skräp utifrån. Allt på svart syns så mycket tydligare än på vår beiga matta. Fast det kanske är positivt? Dammsugaren kommer att åka fram betydligt oftare än tidigare och det är nog inte alltför dumt faktiskt!

Kram Malin