söndag 30 november 2008

Första advent

Den här helgen har vi hunnit med att fira min systers sambo som fyllt år och sen har jag varit på tjejmiddag. Nästa helg fortsätter festligheterna med julfest på fredag, 30-års fest på lördag och julmarknad på söndag. Av någon anledning brukar alltid december se likadan ut varje år med fullspäckat schema hela vägen fram till jul. Eftersom det är många tillställningar på gång kände jag ett stort behov av att inhandla något nytt att ha på mig. Så idag passade jag på att kika in i lite klädaffärer innan jag skulle handla mat. Klänningen som jag suktat på ett tag var nu nedsatt med 50%. Lyckliga jag slog till på en gång och jag känner mig väldigt nöjd med mitt inköp.

Idag är det första advent och vi har haft lite adventsstädning här hemma. Julgardiner, julstjärnan och ljusstaken plockades fram för att ge oss lite julstämning här hemma. Det blev rätt sparsamt i år och få nya saker har fått följa med hem. Sambon motiverar det med att vi ändå inte kommer vara hemma på jul och att det istället får bli nya saker till nästa år.

När jag ändå var i farten passade jag på att sätta upp några tavlor på väggarna. Det tog ett tag innan vi kom fram till vart de skulle passa. Nu hamnade de på väggen i vardagsrummet. Vad tycker ni, passar de där?




Såg visst att jag lyckades få mer ett par fossingar på den nedersta bilden. Det var lite svårt att få till hyfsade bilder eftersom sambon tjöt om vartannat när jag bländade honom med blixten och förstörde för honom i hans spelande.
Malin

fredag 21 november 2008

Resultatet av vår shopping

Vi fick som sagt med oss lite påsar hem efter besöket på Bo:x i söndags. Tyvärr hade det blivit för mörkt för att lyckas ta några bra bilder med sakerna på plats hemma. Ni andra känner säkert till problematiken. Så måndag morgon stod jag med kameran i högsta hugg för att få en bild medans det är ljust. Grannarna undrade säkert vad jag höll på med när jag stod med kameran i högsta hugg i nattlinne och plåtade.

Jag har letat efter en "korg" att lägga tidningar i men inte riktigt kunnat bestämma mig för vad jag vill ha tidigare. Nu hittade vi denna som blev placerad brevid soffan. Förhoppningsvis kommer den att lösa en del av problemen hemma, dvs alla tidningar som hamnar överallt. Än så länge finns det plats kvar men jag misstänker att den kommer fyllas på nu när alla tidningar med julspecial kommer in i butikerna.


En av butikerna hade massor med kuddar och inte alltför dyra priser heller. Kuddar är annars något som jag avvaktar med bara för att jag dyker det kostar lite för mycket pengar. Kuddarna i turkost kunde jag (vi) bara inte stå emot utan de fick följa med oss hem. Den extra lilla färgklicken i soffan gjorde faktiskt en hel del för rummet!





I fönstret placerade årets första julpynt. En tomtegubbe fick också följa med oss hem. Kunde inte låta bli att lägga ner den i korgen. En liten smygstart på det som komma skall, men det gör väl inget?
I helgen är det många saker på gång. Imorgon ska vi iväg på 30-års kalas och det verkar bli ett ordentligt stå hej. Jag har hört talas om ca 50 gäster, mat, dricka och lekar för alla stora barn. Sen står det en del jobb på listan också, och förhoppningsvis lite lugn hemmakväll på söndag.
Ha en bra helg!

söndag 16 november 2008

Bo:x

Idag föll snön över Stockholm. Den första för i år som åtminstone jag har hunnit se. Termometern ute visade på -6 grader men ändå smälte snön undan och väl ute kändes det betydligt varmare. Dags för en ny termometer kanske?

Vad passade bättre en dag som denna än att åka iväg till Kungens kurva och kolla in deras nya inredningsvaruhus? Tydligen tänkte fler som vi och vi möttes av en uppsjö med människor som alla fått för sig att åka till IKEA, Heron City osv. Efter en snabb sväng på Mio åkte vi vidare för att spana in Bo:x som invigdes för några veckor sedan. De hade flera butiker med blandade stilar. Bland annat fanns Sia, Zone och Rum Interiör på plats. Vi tog en snabb sväng in för att se vad de hade att erbjuda. En del fint fanns det och en del saker fick till och med följa med hem, shoppingförbud till trots.




Juldukning eller kanske uppslag till kommande nyårsdukning?







Me like =)

Kuddar i mängder både i olika färg och blandat material.




Kvällen har ägnats åt både jobb och bakning. Nu finns det ett par påsar lussebullar i frysen inför kommande advent. Tänkte att det var lika bra att passa på nu. Nästa helg blir det 30-års kalas för hela slanten.

torsdag 13 november 2008

Tidningsdilemma

Tiden bara flyger iväg och det är redan torsdag. Ibland undrar jag hur jag ska hinna få saker och ting gjort när jag knappt hinner reagera innan halva veckan har gått. Mycket märkligt det där...

Igår var jag och två tjejkompisar ute och åt middag efter jobbet. Vi träffas inte speciellt ofta eftersom vi alla har en tendens till att har kalendern fullbokad med saker. Gårdagens träff bokade vi in redan i september. Det gäller att vara ute i god tid om vi ska lyckas hitta en dag som passar alla tre. Varje gång vi träffas har vi alltid supertrevligt och tiden bara rusar iväg eftersom det är en hel del att uppdatera varandra med när man inte har setts på ett halvår. Denna gång bestämde vi oss för att inte låta det gå lika länge till nästa träff. Vi får hoppas det blir så!

I helgen är det däremot tvärlugnt för oss (peppar, peppar) och jag tänkte passa på att försöka gräva mig in i klädkammaren. Ni kanske minns det utrymme som jag i våras pratade om att styra upp? Vi har inte kommit dit riktigt ännu men nu börjar det bli brådis. Vi närmar ju oss vintern, även om man kanske inte kan tro det med tanke på väderleken här hemma, och alla våra vinterkläder ligger i en påse längst in i klädkammaren under allt det andra. I våras var det en ganska bra idé att ställa påsen där. Inte trodde jag att det skulle se ut som ett bombnedslag i klädkammaren ett halvår senare. Men nu känns det lite smått jobbigt faktiskt. Jag hoppas dessutom få lite tid över till att tjuvstarta med julbaket och göra lite pepparkakor och lussekatter. Vi får se om lusten faller in helt enkelt.

Jag har funderat lite på hur vi ska göra med alla tidningar som följer med hem från affären. Just nu ligger de lite varstans beroende på vart det finns plats. Är lite inne på en snygg väska eller korg som man kan låta stå framme i vardagsrummet. För det vore väl dumt att lägga undan alla tidningar med inspiration för hemmet? Såg att Mio just nu har kampanj på korgen nedan. Något sådant skulle passa mig ypperligt. Fast jag vill nog ha en med bredare botten så det får plats att lägga tidningarna ner.

(Foto: www.mio.se)

söndag 9 november 2008

Shoppingförbud

Det hålls hårt i plånboken här hemma numera. Bilen behövde nya däck, den ska servas, vi ska på semester. Ja, det finns helt enkelt många hål att stoppa slantarna i. Men det är ju när man vet att man inte får handla som man ser alla fantastiskt fina saker som man bara vill ha! Det är nästan så man hör hur sakerna ropar efter mig. Farligt, men trots det kan jag inte hålla mig ifrån att titta. För nu har butikerna fyllts med rött, guld och vitt. Det är tydligt att vi närmar oss jul och jag blir som ett barn på nytt. Jag verkligen älskar december med adventsfika, luciatåg, julbord och paketinslagning. Helst av allt skulle jag vilja pynta hemma i mängder, baka lussebullar och pepparkakor, göra julgodis, ha en uppesittarkväll då vi skriver julklappsrim till alla paketen. Paketen vill jag ska se så vackra ut som man ser i tidningarna. Den bilden har jag i huvudet inför varje jul. Tyvärr stämmer sällan verkligheten överens med bilden.

Istället upptäcker jag i slutet på november att det redan är första advent, letar fram alla julsaker, upptäcker att glödlampor har gått sönder i adventsstaken. Bestämmer mig för att köpa nya lampor, veckan går, andra advent är här. Hinner kanske slänga ihop en sats med lussebullar. Tredje advent inser jag att bullarna är slut eftersom sambon har ätit dem till frukost. Jag köper en mängd ingredienser till julgodis baket, varav hälften får slängas eftersom jag inte hann göra allt jag tänkt mig. Lovar mig själv att i god tid inhandla årets julklappar, men står där i affären tillsammans med alla andra den 23 december. Slänger ner lite julpapper i korgen och får tag på klassiska etiketter som inte matchar med pappret. Sen sitter vi hemma sent på kvällen och slår in paketen i all hast eftersom jag envisats med att göra det själv istället för att de i butiken skulle göra det. När paketen sen är inslagna är klockan alldeles för mycket för att vi ens ska orka tänka på rim. Sambon blir nöjd över beslutet eftersom han egentligen inte har lust att rimma. Efter julafton tänker jag alltid att nästa år, då ska jag börja i tid.

På min önskelista i år finns den här lampan med. Jag vet inte exakt vart jag skulle hänga den men det problemet löser jag gärna om lampan skulle finnas i något av paketen jag öppnar!

Sitter och klurar på vart jag fann lampan någonstans. Det är svårt att önska sig något som man inte vet vart den går att köpa. När man dessutom inte vet vad lampan heter blir det extra svårt...

Hoppas ni har haft en bra helg!

Kram Malin

lördag 1 november 2008

Hustomte sökes

Finns det något bättre än att komma hem från jobbet till ett välstädat hem? Tyvärr så är det inte allför vanligt hemma hos oss utan ofta vigs delar av helgen till att skrubba och feja. Det håller i någon dag och sen ser det ut som om en orkan har dragit förbi här. Jag önskar att jag var en person som tyckte om att städa och fann det avkopplande. Så är inte fallet utan istället drömmer jag om små hustomtar som vill förgylla min tillvaro och överraska mig med ett skinande blankt hem, som håller koll på alla mina böcker och papper. Denna hustomte ska finnas men gärna inte synas.

Än så länge existerar inte någon sådan utan istället har vi själva inlett helgen med en städning av hemmet. Sambon skrubbade kök medan jag stod i badrummet. Slutresultatet är helt klart godkänt så nu kan jag med gott samvete ägna några timmar till att surfa på inredning.

Vi var iväg en sväng på eftermiddagen och passade på att stoppa in huvudet på Bolia. Jag har suktat lite på ett nytt köksbord ett tag och blivit ännu mer övertygad om att jag vill ha ett nytt vitt bord efter att jag sett hur flera av er andra har det hemma. Bolia har ett bord och en stol som jag gillar. Bordet är en aning för dyrt men stolarna är faktiskt prisvärda.



(Bilderna är lånade från Bolias hemsida)
Behöver lite fler uppslag på bord som kan passa hem till oss. Det vi har idag är en aning för stort och vi funderar därför på ett bord med plats för fyra. Om någon har tips om rektangulära eller ovala bord med vit skiva så tar jag tacksamt emot tips. Nu ska jag surfa på de andra möbelföretagens hemsidor och se vad de har att erbjuda.
Kram Malin