fredag 30 januari 2009

Homestyling

Är det någon som minns programmet Homestyling som gick på TV för några år sedan? Jag skulle nog vilja påstå att det var ett av de första programmen som sändes som fick mig att bli seriöst intresserad av heminredning. Programmet gick ut på att inredarna blev kontaktade av en mäklare som hade fått i uppdrag att sälja en bostad. Bostaden var i behov av att fixas till och inredarna fick en begränsad pott med pengar att styla lägenheten för. I slutet av programmet fick man se slutresultatet, delar av visningen, hur människor hade uppfattat vad de såg och till sist även ta del av lägenhetens försäljningspris i förhållande till utgångspris. Nu sänds detta program i repris på Kanal 9 och jag får lite nostalgitrippar. Det är verkligen kul att se hur de gjorde då och flera av de inredningsdetaljer som fanns med då har jag sett hos er bloggare under senare tid.


(Bild lånad från Kanal 9)

Ett annat program som vi brukar titta på är Sköna gröna hem som också visas på Kanal 9. Det handlar om människor i olika delar av världen som har gemensamt att de har skapat ett grönt hem och samtidigt lyckats skapa ett vackert hem. Miljötänket är ofta genomgående i hela huset och man blir guidad runt och får höra hur de har gjort för att sänka energikostnader, hur de har återvänt gammalt material osv. Jag hade ingen aning om alla möjligheter som fanns för att bidra till en hållbar utveckling!

När jag ändå håller på tänkte jag tipsa om ett annat program som vi också har tittat på tidigare och som nu har säsongspremiär 4 februari. Programmet heter Grand Designs och handlar olika byggnadsprojekt som är något utöver det vanliga. Under programmets gång får man ta del av hur bygget fortlöper från början till slut. Tidigare har det varit annorlunda och fantastiska husbyggen och jag misstänker att det fortsätter så även denna säsong. Onsdagar kl 21.00 även det på Kanal 9.

Så om ni har tid över, och dessutom har Kanal 9 i utbudet, så kan jag absolut rekommendera en titt.

Nu ska jag återgå till möbeltvätten här hemma. Lite fejande står på helgens "att göra"-lista.

Ha en trevlig helg!

torsdag 29 januari 2009

Låångsamt tempo

Åtta månader tog det för oss att sätta upp de nya persiennerna i sovrummet från dess att vi tog ned de gamla. Under tiden har gardinen fått vikariera som insynsskydd. Inte alls supereffektivt eftersom gardinerna är tunna och vita. Nu är det genast mycket mörkare i rummet, och kanske innebär det att jag kommer sova bättre framöver. Hur lång tid det tog när vi väl satte igång? En timma på sin höjd...



Idag fick vi stor leverans här hemma. Tre stora paket står nu och tar plats i vardagsrummet i väntan på att packas upp. Matbordet med stolar som vi beställde i början på januari har äntligen kommit. Så nu måste vi se till att lägga ut vårt gamla bord på blocket. Ut med det gamla och in med det nya!


Kommande helg är inte alls lika uppbokad som de senaste helgerna har varit. Så jag hoppas att äntligen få tid till att pyssla lite med saker som jag velat ta tag i en tid nu. Förhoppningsvis hinner jag dessutom förbi en av inredningsbutikerna vid jobbet på vägen hem imorgon. Jag har aldrig varit in utan bara passerat tidiga mornar och kikat på allt fint som finns i skyltfönstret. Nu har de utförsäljning på allt kvarvarande lager och jag hoppas på att kunna göra mig ett riktigt fynd.

Kram Malin

onsdag 28 januari 2009

Frusen om fötterna?

Jag lider av (konstant) kalla fötter och får ofta en ilsken blick när jag kryper ner under täcket. Speciellt har fossingarna en tendens att bli extra kalla efter ett par timmar framför datorn. Gissa om jag skrattade gott när jag såg ett par tofflor som värms upp via usb-porten på datorn. Dessutom kan du ställa temperaturen efter eget önskemål. Misstänker att det är någon som drabbats av samma sak som jag som kom på denna fiffiga idé.

Nu är det dags för mig att krypa ner i soffan och njuta av lugnet en stund. Sällskapet i soffan kallar.

Ha en trevlig kväll!

Mhy pendant lamp

När jag satt och bläddrade i en av de senaste heminredningstidningarna häromdagen såg jag lampan Mhy pedant lamp från Norway says i ett hemma hos reportage. Jag kanske är helt efter och har missat något som redan har cirkulerat i bloggvärlden, men jag föll för lampan direkt. Supersnygg tycker jag och tillgänglig i flera färger. Inte illa va?



Tyvärr tyckte inte maken likadant. Det är rätt underligt det där. På senare tid har vi börjat tycka olika om detaljerna här hemma, eller snarare oftare nu än tidigare. Kan det bero på att han gör ett tappert försök att hålla i plånboken tro?


Malin

måndag 26 januari 2009

Överraskande bad

Vi är fyra stycken som träffas med jämna mellanrum och äter middag, dricker vin och pratar tjejsnack en hel kväll. Varje gång träffas vi hos någon ny som ansvarar för planering av middagen. Dom andra tre köper vin utifrån det som är planerat på menyn. Det enda kravet som finns är att vi inte ska ha druckit det tidigare under någon middag. Det är något som är väldigt lyckat. Det var så jag spenderade min lördag.

Tjejmiddagen i lördags innehåll däremot en extra överraskning. Mina underbara vänner hade planerat ihop en kombination av sen möhippa och present och bjöd mig på massage och bad på Centralbadet i Stockholm. Det var verkligen uppskattat! Dagen avrundades sedan med middag och vin hemma hos en av vännerna tillsammans med gott sällskap av svenska herrlandslaget i handboll. Tyvärr var inte matchen som vi hoppades men det gjorde inte alls något.







Jag passade på att göra om lite på vardagsrumsbordet i helgen. Ett underlägg fick agera duk under mina ljusstakar som jag fått av min kompis Elisabeth och en blomma. Blomman var en present från min snälla granne som passade våra katter i samband med semestern. Jag gillar den starka cerisa färgen som de har. Det bästa är nästan att den lever än! Jag som inte är känd för att ha gröna fingrar...

Malin

fredag 23 januari 2009

Äntligen helg!

Nya numret av Elle interör anlände hos oss igår och idag hade jag tid att krypa ner i soffan och bläddra igenom. Det fanns så mycket snyggt både i "hemma-hos" reportagen och i resterande delen av tidningen så nu känner jag mig full av inspiration att förändra hemma. Jag har så mycket idéer på hur jag vill förändra och det mesta innebär inte alltför stora kostnader (som annars brukar kunna sätta käppar i hjulet) men för tillfället är tiden en bristvara. Kommande helger är fullbokade av diverse aktiviteter. Inget som jag inte tycker är kul förvisso men samtidigt lite trist när jag gärna vill få ordning här hemma.

Näst på tur blir att måla om sovrummet. Trots att vi har rätt stora fönster släpps ljuset inte in ordentligt. Den beiga färgen och mörka fondtapeten som vi satte upp i samband med att vi flyttade in blev inte alls som vi hade tänkt oss. Istället blir det att vi målar rummet ljust och färgar med textiler. På vår senaste semester köpte vi ett nytt överkast i skimrande rött som jag längtar efter att få plocka fram från den tillfälliga förvaringen i garderoben.


Snart är det dags att ladda upp framför TV:n med ett nytt avsnitt av serien Taken av Steven Spielberg. Den är en serie som handlar om hur människor blir bortförda av utomjordingar vid olika tillfällen, något som mörkas av den amerikanska regeringen under flera årtionden. Vi beställde hem hela samlingsboxen för något år sedan och sedan dess har den stått oöppnad i hyllan. Första avsnittet tittade vi på innan jul och jag var först lite skeptisk men nu är vi helt inne i den och vill självklart se vad som händer med personerna och hur saker och ting utvecklar sig.

Imorgon är det dags för tjejmiddag igen. Vi är några stycken som träffas med jämna mellanrum och äter en bit mat tillsammans. Varje gång ansvarar någon ny för träffen genom att bjuda på mat. Övriga bidrar genom att ta med vin som vi smakar på gemensamt. Tanken är att vi ska pröva nya viner varje gång. Det ska bli skoj!

Hoppas ni får en bra helg!

Kram Malin

torsdag 22 januari 2009

Hos min syster

När min syster och hennes familj skulle flytta in i sin nya lägenhet för något år sedan bestämde de sig direkt för att byta ut det befintliga 80-talsköket. De hade precis topprenoverat den gamla lägenheten när familjen utökades och det blev för trångt för dem att bo kvar. Självklart ville de göra den nya lägenheten lika fräsch som den gamla. Valet av kök var inte alltför svårt för deras del, de hade nämligen bestämt sig för ett ganska mörkt kök med ljusare kakel. Det tidigare köket gick i ljusare ton med ett mörkgrått kakel och denna gång ville de ha något helt annat. Bänkskivan går i svartbets och har en metallist på sidan.





Som kontrast till de mörka luckorna och det matchande köksbordet valde de att att måla väggarna i vitt, så när som på fondtapeten vid köksbordet som går i beige. Den gamla plastmatta som tidigare fanns i köket ersattes med ett parkettgolv i valnöt.

Snyggt med något annat än vitt! (även om jag själv väljer vitt i nio fall av tio...)

Malin

onsdag 21 januari 2009

Väggdekoration?

I flera års tid har maken önskat att få måla världskartan på väggen hemma. Jag har varit skeptisk och hittills styrt undan önskemålet. Men nu har jag faktiskt börjat fundera om efter att ha sett världskartan som en väggdekoration hos Designonline. Den skall vara självhäftande och sätts fast direkt på väggen. Tror den skulle passa bra ovanför vårt sideboard i vardagsrummet.


(Foto designonline.se)



Är det någon som har erfarenhet av väggdekorer sedan tidigare? Är de svåra att få fast på ett snyggt sätt? Vad händer när man har ledsnat och vill ta bort den? Går det eller blir det till att måla om hela väggen efteråt?



Malin

tisdag 20 januari 2009

Mera julfynd

Innan jul gick jag och drömde om lite nya saker att pryda hemmet med. Eftersom vi skulle åka bort kändes det inte motiverbart att köpa en massa saker då. Bland annat ville jag gärna köpa nya gardiner för att byta ut de som följt med under några år nu. Så blev det aldrig då men nu har jag fyndat stuvbitar på Åhlens till reapris. Jag hoppas att detta ska vara tillräckligt för att räcka till en kappa till köket. Annars blir det kuddar till vardagsrummet inför nästa jul.


(Foto ahlens.se)



Något annat jag tittat på vi flera tillfällen är denna julkula med ljusslinga inuti. Ordinarie pris har legat på mellan 200-300 kr men nu fann jag den på rea till halva priset. Eftersom jag med väldigt stor sannolikhet skulle ha köpt en inför jul så kunde jag inte låta bli att lägga ner den i korgen.



(Foto herstal.se)



Gissa om jag känner mig nöjd när jag hittar saker jag vill ha till reapriser! Det kan verkligen göra min dag :)




Malin


måndag 19 januari 2009

Champagneglas från Iittala

I lördags var vi hem till svärfar på middag för att fira att vi gift oss. Det bjöds på supergod mat som vanligt. Maken hade beställt oxfilé och potatisgratäng, något som inte äts speciellt ofta hemma hos oss. Efter middagen bjöds det på prinsesstårta, vilket är makens absoluta favorit tårta och kanske även tradition numera? På födelsedagar och vid speciella tillfällen finns det ofta en prinsesstårta hemma hos oss och den inhandlas endast på ett specifikt bageri där vi vet att resultatet är det bästa.

Vi bjöds inte bara på mat utan vi fick en present också, 4 champagneglas från Iittala i serien Essence. Till det följde även en champagne som vi får dricka vid lämpligt tillfälle.



(Foto iittala.se)

Vi är samlare av glasen från Iittala så gissa om vi blev glada! Sakta men säkert börja vi nu samla på oss samtliga glas från serien. Det känns riktigt kul och lyxigt att få byta ut de gamla glasen från IKEA som vi haft sedan tidigare.

Malin

söndag 18 januari 2009

Dagens besvikelse

Medans maken stoppade in huvudet på kontoret idag tog jag tillfället i akt att kika runt i affärer inne i stan. Trots att jag jobbar i närheten av de centrala delarna av Stockholm, och trots att vi inte bor alltför långt ut, är det sällan som jag åker in och tar del av utbudet som finns. Så idag när maken ändå skulle in till kontoret följde jag med. Både kläd- och inredningsbutiker besöktes och idéer för framtiden följde med mig hem. Inne på Åhlens fick jag syn på ett tyg som jag tyckte skulle passa alldeles utmärkt hemma i vårt köksfönster. Så efter lite funderande fick en bit följa med mig hem. Nöjd och belåten satte jag mig framför symaskinen och sydde den övre delen och hängde upp gardinen vid fönstret för att måtta längden på kappan.

Gissa om jag blev besviken när jag insåg att tyget inte var tillräckligt brett. Jag hade inte ens tänkt tanken att vårt fönster skulle vara bredare än 150 cm. Men tji fick jag... Tumstocken visade 180 cm när jag kontrollmätte. Så nu sitter jag med ett alldeles för smalt tygstycke hemma som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Kuddfodral kanske?

(Bild från ahlens.se)

Så nu blir det till att börja leta nytt gardintyg igen. Eftersom de allra flesta tygerna är 150 cm breda kan jag utesluta mönstrade tyger om jag vill ha kappa. Visserligen går det att skarva tyget men jag vet inte riktigt hur snyggt det skulle se ut. Nu sitter istället den gamla kappan på plats igen tills ett bättre alternativ dyker upp. Tips på tyg är väldigt välkommet!

Malin


fredag 16 januari 2009

Vinn en unik barnrumstavla

Fram till den 25 januari pågår en tävling hos Peppar och Vanilj där du har möjligheten att vinna en tavla målad av barnboksillustratören Bettina Johnsson. Tavlan kommer att målas unikt för dig och du har möjlighet att själv komma med önskemål om färger och detaljer.


Även om vi själva inte har barn så kan jag inte låta bli att delta i tävlingen. Vinner jag kommer tavlan att förvaras på en bra plats tills dess att den får pryda några väggar hemma.
Malin

Helgledigt

Äntligen (!) är det helg. Så jag har längtat till en ledig stund där jag och maken kan ligga i soffan och bara slappa framför TV:n. Godisförrådet är laddat och soffan hägrar. Det ska bli helt underbart!

Den här veckan har gått i ett. Jag har knappt hunnit hem och vänt innan det har varit dags att dra på sig skorna och åka till nästa aktivitet. Har jag väl haft en kväll ledigt så har den använts till jobb. Jag har hunnit med 6 träningspass på åtta dagar. Känns som en ordentlig chock efter en månads vila i samband med semester och alla helgdagar under jul. Det har därför varit begränsad aktivitet från min sida här på bloggen och framförallt har jag inte hunnit med att kika in hos er andra. Men nu ska det bli ändring på det!

Igår blev det en kort sväng in på mataffären för att handla lite nödproviant. Det var helt otroligt mycket bilar på parkeringen och det tog ett tag innan jag kom på varför. "Oturligt" nog råkade vi precis pricka in startskottet på Stalands rea vilken jag bara inte kunde undvika att besöka. Inget nytt i möbelväg behövs men det finns ju alltid en hel del roliga saker på interiörbutiken. Hem följde några saker. Bland annat köpte vi ett väggvinställ från Herstal som var nedsatt till 60 kr på rean. Kan det bli bättre?!

(Foto från www.herstal.dk)

Än har vi inte hunnit få upp det på väggen men så fort det kommer på plats blir det lite nya miljöbilder hemma.

Trevlig helg önskar jag er alla!

Malin


tisdag 13 januari 2009

Städhjälp någon?

Jag har tidigare nämnt att jag ibland önskar att jag hade en hustomte som hjälpte till här hemma när tider tryter som värst. Hur är det man säger, man ska vara försiktig med vad man önskar sig? Någon hörde mig och vår lilla Tussan hjälper mer än gärna till när matte plockar ur diskmaskinen. Alla skrymslen och vrår som kan undersökas ska undersökas.



(Ni behöver ju inte kolla in oredan i skåpet...)



Som sagt, alla skåp ska undersökas ordentligt.






Jag kan verkligen inte med att bli arg utan skyndar för att hinna få upp kameran innan tillfället försvinner. Trots allt är hon för go och vill bara vara med och leka när matte leker kurragömma med alla saker!


Häromdagen slutade min gamla besöksräknare att fungera och jag var tvungen att lägga upp en ny som började räkna om från början. Så himla surt! Någon annan som har haft samma problem?


Hoppas ni alla har haft en trevlig tisdagskväll. Klockan börjar bli rätt mycket så nu är det dags för mig att krypa till kojs. Imorgon väntar en ny dag fullspäckad med saker både på jobbet och på kvällen.


Malin

måndag 12 januari 2009

Tävlingstider

Januari verkar vara tävlingarnas månad och jag tackar inte nej till det! Vit poesi firar 20 000 (!) besökare med att lotta en en supersnygg kudde från danska Aspegren. Du kan tävla fram till den 31 januari. Mer information finns på Malins blogg (som dessutom länkar till fler tävlingar med fina priser.




Kram Malin

Tävling hos Simplicity

Jannice som flera säkert känner igen från bloggen En inredoholics bekännelser har nu startat upp på nytt med den nya bloggen Simplicity. Nylanseringen firas med en tävling där ett vackert fårskinn står på spel.


Tävlingen pågår för fullt just nu och vinnare dras den 19 januari. Lycka till alla tävlande!

Malin

söndag 11 januari 2009

Årets julklapp?

Varje år får vi en liten julklapp från jobbet. Eftersom jag åkte på semester innan jul så hade jag hunnit försvinna iväg innan julklapparna delades ut. I veckan stod ett litet paket på kontoret och väntade på mig. Årets julklapp var en matlåda med tillhörande plastbestick från Stockhome. Alldeles utmärkt för picknick kanske?




Åsikterna har vad jag fått veta varit blandade hos mina kollegor. Vad jag tycker vet jag inte riktigt. Praktisk ja, men snygg? Kanske inte... Inte i närheten så fin som julklappen som Sara vill faras man fick med sig hem. Hur hade era reaktioner blivit tro?

Malin

Mitt pris!

Den här helgen har varit fullt uppbokad av handbollsaktiviteter. I lördags spelade vi match på Mariehamn och idag har vi varit en sväng upp till Hedemora. Det har med andra ord inte hunnit göras så mycket annat. Samtidigt som det har gått åt mycket tid så har det varit väldigt kul. Trots att jag inte är purung längre (iallafall inte inom idrotten räknad) så tycker jag att det är otroligt kul. Dessutom får man sin beskärda del av motionen, vilket inte heller är helt fel.

Förutom några blåmärken och några ömmande kroppsdelar har jag även fått ett pris för bästa spelare. Inte alls så tokigt faktiskt. Ännu gladare blev jag när jag såg var presenten innehöll. Superfina små kaffemuggar från Sagaform, alldeles perfekta för picknick.



Det är sällan jag har turen att vinna i tävlingar så det här spred lite extra glädje i tillvaron.


Kram Malin

fredag 9 januari 2009

Framtida inspiration

Jag är en morgontrött person som inte gillar att stressa på morgonen. Det gör att jag behöver en timma på mig från dess att jag går upp tills dess att jag går utanför dörren. På detta så har jag SvD på morgonen som jag måste läsa. Måstet kommer av att jag ha den hemma. Annars känns det bortkastat att prenumerera på en tidning jag inte läser. Så igår kväll tog jag ett beslut. Jag bestämde mig för att säga upp SvD när denna period har förfallit och istället prenumereraElle Interiör. Istället för att känna sig stressad varje morgon blir det kvalitetstid varje månad. Framförallt slipper jag släpa kassarna till återvinningen lika ofta. Bara det är en stor bonus!



Så igår lade jag in beställningen. 12 nr av Elle Interiör och en skruvdragare från Black&Decker för bara 249 kr. Ett erbjudande jag inte kunde stå emot! Nu ser jag fram emot att krypa upp i soffan med en kopp te när första numret kommer. Tänk så skönt!

Tävling

Har du också längtad efter att få en Marimekko-skål till hemmet? Då måste du passa på att vara med och tävla. Just nu är det tävling hos Vita ljuva tankar som firar 1 år som bloggare. Men du måste skynda dig. Sista tävlingsdag är 10/1.


Jag kommer iallafall göra ett försök att ta del av den fina vinsten!

Kram

torsdag 8 januari 2009

Kärlek vid första ögonkastet!

Det är inte min make som detta inlägg kommer handla om även om man kanske skulle kunna tro det efter att ha läst rubriken. Istället handlar det om en av många designklassiker som vi föll pladask för under vårt besök på Illums Bolighus i Köpenhamn för något år sedan. Maken pratar sedan dess konstant om drömfåtöljen som någon gång skall stå i vårt vardagsrum. Fåtöljen heter Corona och är formgiven av Paul M. Volther.

Det troliga är att det kommer fortsätta vara en dröm för det kostar en ganska ordentlig slant för den som vill köpa fåtöljen i originalutförande. Den finns att få i olika färg och tyg, och vill man går det att beställa en matchande fotpall till. Priset i affär ligger på ca 40 000 kr.





Självklart går det även att finna denna i en budget variant för den som vill. Om man nu kan kalla det budget, allt är ju relativt. Men jämfört med originalet så är denna betydligt billigare. Dessutom tycker inte jag att det är någon större skillnad mellan dem utseendemässigt. Vad tycker ni?

(Fåtölj från www.soffor-medmera.se 6299 kr)



Får jag välja skulle jag definitivt välja en stol i svart.

Kram Malin

tisdag 6 januari 2009

Bråda dagar

Det krävdes en hel del övertalning för att få med maken till IKEA idag och bättre blev det inte när vi närmade oss varuhuset. Det var hur mycket folk som helst som liksom vi (jag) tyckte det vore bra att använda sina lediga dagar. Jag ville kolla på gardintyg till köket nu när det är dags att plocka ner julgardinerna. Det hade kanske varit bättre att åka iväg själv för mitt tygförslag gick verkligen inte hem. Så nu får de gamla gardinerna sättas upp igen i väntan på ett bättre tyg. Däremot följde lite annat smått och gott med hem. Glödlampor, en turkos lampa till vardagsrummet och julkulor på rean. 4 kr styck kostade i stort sett alla julkulor. Är inte det helt fantastiskt lite pengar?


(Kollage med tygerna Gunvor från IKEA)


Efter IKEA besöket fyllde vi på energireserverna genom ett besök på Pizza hut. Det var flera år sedan jag var där senast och jag måste nog säga att jag inte alls var som jag mindes (eller inbillade mig att det var). Portionen vi fick in var inte alls stor och priserna var rätt höga i förhållande till hur mycket mat det var på tallriken. Däremot var pizzan helt okej.


Rundan avslutades med ett besök på Bauhaus. Förr i tiden då vi renoverade hemma var Bauhaus nästan en del av vårt liv. Nu är det länge sedan vi var där och sortimentet hade faktiskt förändrats. Nästan tur det, eller hur? Det fanns inga planer på att handla något utan besöket idag var mest ett inspirationsbesök för att se vad för alternativ det finns till kakel och bänkskiva men även om vi ska ha duschdörrar, duschvägg eller betongglasvägg i badrummet. Det enda vi kom fram till är att det definitivt behövs inspiration. Så hem följde en ny tidning som handlar om Kök. Vem vet, vi kanske hittar något som passar oss?

måndag 5 januari 2009

Shake a smoothie

Smaskiga milkshakes, fruktiga smoothies och annat mixbart ska nu göras. På mellandagsrean kunde vi inte stå emot blendern från Philips. Sedan tidigare har vi kaffebryggaren och juice centrifugen hemma och vi har länge sneglat på blendern. En mängd goda jordgubbsshakes i värmen ökade ha begäret. Vi som inte köpt några julklappar till varandra i år gjorde gemensam sak och bestämde oss för att detta fick bli vår julklapp till varandra.


Den är redan invigd med jordgubbsglass från Sia. Den är fantastiskt mumsig, så har ni inte gett den en chans ännu så ska ni absolut göra det. Shaken slank ner den med. Slurp!

söndag 4 januari 2009

Avkopplande weekend

Igår var vi iväg och hälsade på min mans syster med familj för att byta julklappar och ta igen den tiden som gått sen senast. Timmarna flög iväg som de brukar göra när vi är där och klockan var närmare sju när vi började röra oss hemåt. Mörkret hade redan lagt sig och efter en stunds bilresande började det snöa ordentligt. Så pass att man var tvungen att koncentrera sig hundra procent för att inte hypnotiseras av den virvlande snön.

Vi fick med oss en alldeles utmärkt julklapp hem. En övernattning och tre rätter middag på Gimo herrgård som kan utnyttjas när som helst under året. Vi får se när vi utnyttjar erbjudandet. Kanske är det välbehövligt att återhämta sig nu under våren?

(Foto på Gimo herrgård från http://www.gimoherrgard.se/)


Idag ägnade jag ett par timmar i klädkammaren. Flera svarta sopsäckar har fyllts och några flyttkartonger har packats upp. Imorgon blir det en vända till soptippen för att göra lite plats här hemma igen. Det känns helt otroligt skönt att äntligen ha fått det gjort. Nu är det bara att vänta oss se när vi tar oss till IKEA för att köpa garderober och cd-hyllor som skall ställas in där inne. Just nu känner jag mig verkligen laddad för att göra klart där inne. Lika bra att surfa på den vågen kanske?

Kram Malin

lördag 3 januari 2009

Eva Solo tillbringare

Vår allra första bröllopspresent fick vi av en kollega/vän till mig. Hon läser bloggen med jämna mellanrum och mindes att jag nämnt att Eva Solos tillbringare stod med på vår önskelista. Gissa om vi blev glada!


Nu står den uppackad hemma och bara längtar efter att få användas. Saft någon?

Besök på REA:n

Igår var första dagen på jobbet efter semestern för min del. Det blev en ganska mjuk start men med ett konstaterande att det är rätt mycket som skall hinnas med i januari månad. Där sprack mitt tilltänkta nyårslöfte att jobba lite mindre och lägga mer tid på sådant som jag tycker är kul. Fast nyårslöften kanske kan börja gälla i februari istället, eller räknas det då som att man har brutit dom?

Mannen njuter dock fortfarande av sin ledighet samtidigt som han kurerar sig efter de Thailändska bakterierna. Igår var första dagen som han kände sig tillräckligt bra för att bege sig till närmaste shoppingcentrum och titta på det som finns kvar av rean (eller så har han haft det som svepskäl för att slippa strosa med mig i affärer).

Några fynd fick följa med mig hem i form av en cardigan och en skjorta. Sen passade vi på att köpa hem underlägg till bordet. De vi hade gjorde vi oss av med i flytten med tanke att köpa nya fräscha. Tiden gick, tidningar fick rycka in som vikarierade underlägg och vips hade det gått alldeles för lång tid. Men nu har vi nya och de kom till användning direkt.



Vi missade allt vad julbord hette innan vi for och hade bestämt oss för att ta igen det när vi kom hem. Igår serverades ett litet julbord hemma för andra gången och nu känner vi oss tillräckligt nöjda för att klara oss utan julbord till nästa år.
Efter lång tids suktande, och framförallt velande, slog vi igår till med ett nytt köksbord och nya stolar. I slutet på januari kommer det och det ser jag verkligen fram emot. Vårt stora ekbord ersätts nu av ett lite mindre bord i vitt. Jag tror att köket kommer kännas betydligt luftigare med det nya. Ska bli så spännande!
Kram Malin

torsdag 1 januari 2009

Gott nytt 2009!

Ett nytt år, redan kanske man kan säga? Eller iallafall jag, för hu jeda mig vad tiden har gått snabbt det senaste året. Ibland känns det som att man inte har hunnit gjort speciellt mycket och många brukar fråga sig vad man har gjort under större delen av sitt liv. Så illa är det inte, inte ännu iallafall ;)

Men en uppsumering av 2008 är ju aldrig helt fel, för trots allt har det hänt en uppsjö med saker som man (läs jag) har lagt någonstans bland allt det andra som trängs uppe i hjärnans minnesbank. Camilla med bloggen Camillas nya hem har lagt ut en lista strax innan det nya året som jag lånar för att blicka tillbaka i mitt eget år med. Ni andra som vill får gärna göra detsamma!



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flera saker, den ena större än den andra. Jag gifte mig, fick min första artikel publicerad och besökte USA för första gången i mitt liv. Så klart! Jag åkte Hummerlimousine från Arlanda när vi landade häromdagen. Min pappas bröllopspresent till oss.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Minns inte om jag gav några löften förra året. Så om jag hade några så har jag troligtvis inte hållt dom. Förträngning???

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min syster fick en dotter i somras. En supersöt liten tös som dessutom hamnade i ett inredningsreportage i höstas.

4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Tack och lov inte.

5. Vilka länder besökte du?
USA, Grekland och Thailand. Det har varit ett intensivt res år i år.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Ingenting jag kommer på just nu så troligtvis inget livsviktigt. En massa saker hem finns däremot på listan!

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
16 december, vår bröllopsdag.

8. Vad var din största framgång 2008?
Det har hänt så mycket under året som har gått men helt ärligt har jag nog inte reflekterat över vad som klassas som framgång. Arbetsmässigt skulle jag nog säga att det kändes som en framgång att få min första artikel publicerad.

9. Största misstaget?
Hmm, funderar på om jag fortfarande ältar något... Kommer inte på något så troligtvis har inga större katastrofer inträffat.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag spelar handboll och har lyckats dra på mig någon enstaka skada under året. Värst var foten i somras som tvingade mig till vila i fem veckor.

11. Bästa köpet?
Vår nya lägenhet som gett oss möjlighet att göra fler roliga saker än tidigare =)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
I år har det varit resor till skillnad från året innan då alla pengar gick till heminredning och husrenovering.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Bli moster igen, att gifta mig och att äntligen kunna resa igen.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Musik är inte min starka sida...

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har varit en blandning under året som gått.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts med vänner och familj men framförallt gett mig ro att bara ta det lugnt. Eller kanske haft tid till att genomföra fler av de planer vi haft för hemmet.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Det känns som det har varit alldeles för mycket jobb under för långa perioder i år.

18. Hur tillbringade du julen?
Med familjen i Thailand på en ö utanför Phukets kust.

19. Blev du kär under 2008?
Är redan kär sedan lång tid innan :)

20. Favorittidning?
Har inte favorit utan sneglar på vilka teman som finns i tidningarna för tillfället. Oftast blir det Plaza Interiör eller Sköna hem som följer med från butiken. Sen kommer tidningen Laga lätt hem i brevlådan med jämna mellanrum.

21. Favoritprogram på TV?
Medium, Prison Break, Heroes, Lost, och alla möjliga heminredningsprogram. Tur att inte alla visas samtidigt utan har uppehåll med jämna mellanrum.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Inte alls.

23. Bästa boken du läste i år?
Många semestrar har inneburit en otrolig bokslukning för min del. Men jag måste nog säga att Stieg Larsson triologin var det bästa jag har läst i år.

24. Största musikaliska upptäckten?
Har inte blivit upplyst ännu till min mans stora förtret.

25. Något du önskade dig och fick?
Ett par skor i födelsedagspresent.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Nya köksmöbler, en klädkammare i ordning, fixat kök... Eller fick och fick, det krävdes en insats av mig också men som vi spar till detta år istället.

27. Årets bästa film?
Hmm, Bucket list kanske?

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Tillbringade dagen på ett 5-stjärnigt hotell i Phuket och åt sedan middag med familjen på kvällen.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det säkert men varför älta det nu? Nu har vi ett nytt fantastiskt år att se fram emot!

30. Vad fick dig att må bra?
Lasse, familjen och mina vänner

Från sambos till man & fru

Mycket saker stod på agendan när resan till Thailand bar av. Det allra viktigaste, iallafall för vår del var att vi äntligen skulle bli man och fru. I allra största hemlighet smet vi iväg och vigdes på stranden i Kamala på Phuket. Få var invigda i det som komma skulle även om några hade sina föraningar.


Jag vill gärna dela med mig av några av den mängd bilder som de duktiga fotograferna fick till. Framförallt på hur man på ett enkelt sätt kunde förvandla en enkel sandstrand till en mysig vigselplats. Temat gick i vitt och rosa, samma ton på blommorna som i brudbuketten nedan. I korgarna förvarades rosblad och såpbubblor som kastades över oss efter att ceremonin var slut.


Ringarna förvarades i en blomma tills det var dags att träs på fingrarna.

I Thailand skiljer sig seden från hemma. Vi tilldelades ett varsitt glas med sand som sedan skulle hällas samtidigt i ett nytt glas. Sanden i de gemensamma glaset symboliserade en förening av två personer till en gemensam enhet.




Brudbuketten valde jag ut innan och var precis lika vacker som jag hade hoppats på!





Jag kunde inte släppa tanken på att få ha en vit klänning på mig på bröllopet. Det var otroligt varmt trots att jag hade valt ut en klänning utan en massa underkjolar. Men det var det värt! En gång i mitt liv vill jag kunna känna mig som den vackraste kvinnan på jorden. Den dagen har nu varit och vi är så otroligt nöjda med valet att smita iväg hemifrån. Så enkelt men ändå så speciellt!