onsdag 29 april 2009

Ett kök i vitt

Ytterligare en bild på en kök som jag skulle kunna tänka mig i ett framtida hem. Här syns även glasskivan som är en detalj som helt klart finns med i våra köksplaneringstankar just nu.

(Foto Inter hem)
Enkelt, stilrent med mjuka inslag av trä som ger köket lite värme. Takhöjden och de stora fönsterrutorna ger köket rymd. För att inte tala om utsikten! Skulle jag ha den utsikten skulle jag strunta i hur mitt kök såg ut, eller nja, kanske inte... Men en sådan utsikt står definitivt högt på min önskelista. I ett av våra tidigare boenden hade vi utsikt över sjön från både vardagsrum och sovrum. Jag fullkomligt älskade att vakna upp på vår och sommaren med den gnistrande sjön utanför fönstret för att sedan duka upp med frukost ut på balkongen. Någon gång hoppas jag kunna på på ett ställe som ger samma känsla i kroppen igen!

måndag 27 april 2009

Kakel, glas eller bara enkelt målat?

Vi går i ideliga kökstankar. Köket vi har nu smälter inte riktigt in i den stil vi har (vilket är en av anledningarna att det finns en begränsad mängd bilder från den delen av lägenheten). Trots att vi har pratat igenom den blivande köksrenoveringen känns det bara som att vi stampar på samma ställe. Vi kan liksom inte bestämma om vi vill sätta upp kakel, ha en glasskiva eller bara köra på en slät målad yta bakom diskbänken. Så där någonstans står vi fortfarande 6 månader senare. Det gäller ju att inte göra något förhastat, eller hur ;)

Köket är hyfsat nytt så vi vill bara genomföra en budget renovering, dvs byta ut det kakel som sitter uppe samt byta bänkskiva. Köket kommer fortfarande vara vitt i sin helhet, och vi lutar åt en svart laminat bänkskiva. En annan sak vi funderat på är om vi ska behålla en del av bänkytan som diskbänk, likt vi har idag. Däremot är de klassiska diskbänkarna inte så snygga. Jag har fått veta att det finns raka diskbänkar, dvs utan droppskydd. Men med tanke på hur dyra de vanliga diskbänkarna är vågar jag knappt gissa på vad den snyggare varianten skulle gå lös på. Det kanske någon av er har koll på?



(Kök från Vabene)

Här kan man urskilja hur det ser ut med släta väggar istället för kakel. Vad tycker ni? Hur skulle ni har gjort om ni fick välja, eller vad har ni valt att göra ni som redan har renoverat köket?

söndag 26 april 2009

Halvtid

Jag måste villigt erkänna att det kändes skönt att få packa väskorna och ge sig iväg där i slutet på mars. Våren hade fram tills dess känts som ett långt marathonlopp som aldrig ville ta slut. Aktiviteter, deadlines och andra saker som fanns med på den ständigt växande att göra listan, kändes snarare som måsten än som kul. Så jag såg fram emot den paus som resan ändå skulle medföra. Jag skulle inte kunna ägna mig åt så mycket annat än att fokusera på jobb och kanske något annat när jag väl var på plats. Nu har jag snart varit här nästan hälften av tiden och faktiskt börjar jag känns lite hemlängtan. Inte så att det känns speciellt jobbigt men nu känner jag mig redo att komma hem och börja pyssla lite igen. Fixa saker hemma, umgås med vänner, njuta av sommardagar och grillkvällar.

För idéer om hur jag ska göra hemma finns det gott om för tillfället. Sovrummet har jag nästan en klar bild i huvudet över hur det ska se ut, uteplatsen börjar också tar form. För att inte tala om köket som jag väldigt gärna vill göra något åt. Projekt finns det och dom lär räcka åt både soliga och regniga sommardagar! Nu ska jag bara se till en dra hem en liten vinst på lotto så vi har råd att genomföra dessa också.


Bilden är tagen under vår roadtrip längs västkusten för några veckor sedan. Minns inte exakt vart men längst sträckan mellan Newport och Florence var det iallafall.

Hoppas ni får en riktigt härlig söndag!



tisdag 21 april 2009

Handduk i turkost

Det blir inte många inköp för min del för tillfället vilket är bra för plånboken om inte annat. Häromdagen var jag tvungen att köpa en handduk eftersom jag skulle färga håret och inte ville förstöra de som ingår i boendet. Jag hittade en turkos handduk i normal storlek för motsvarande 40 kr. Nu är jag sugen på att köpa ett helt set och ta med hem. Jag är som bekant svag för den färgen och har funderat på att köpa handdukar till badrummet i den nyansen. Undrar om det går att få plats med i resväskan sen? Hmm...

måndag 20 april 2009

Vinnare av utlottningen är...

Malin med bloggen Inne och Ute! Ett stort grattis till dig och tack till er andra som ville vara med. Paketet kommer med posten så snart jag har fått din adress.


Helgen har ägnats åt olika aktiviteter. I fredags var det filmkväll med knytis som arrangerades av internationella studenter. Vi såg på en fransk film som heter The Spanish Inn och som handlar om ett gäng utbytesstudenter som bor tillsammans i Barcelona under ett år. Passande med tanke på vilka som var där och tittade.

I lördags startade Farmers market vilket är en årlig tradition här i staden. Varje lördag förmiddag från mitten på april till september säljer de lokala producenterna sina produkter på marknaden. Där fanns allt från ekologiskt odlade grönsaker till hantverk. Det var väldigt trevligt att strosa runt ett par timmar. Nästa gång ska jag definitivt ta med mig stora plånboken och ladda upp med lite frukt & grönt samt bröd från bageriet. Lördag kväll njöt jag av lite glass framför tv:n.

Hoppas att ni också har haft en bra helg! Här har dessutom solen tittat fram både lördag och söndag vilket inte gjorde det hela så mycket sämre :)

torsdag 16 april 2009

Hej!

Det händer inte speciellt mycket spännande i mitt liv just nu. Dagar och kvällar ägnas åt att jobba så mycket jag kan. En liten paus tas med jämna mellanrum för att se vad som visas på tv eller om det har uppdaterats något i era bloggar innan det är dags att ge sig i kast med jobbet igen. Ni förstår säkert... Men jag hoppas att mitt slit ska löna sig och framförallt att jag ska kunna ta lite ledigt när maken kommer hit igen om två veckor. Då har vi bland annat en tripp till San Fransisco inbokad. Jag har aldrig varit där tidigare så det ser jag fram emot väldigt mycket!

Idag tänkte jag bjuda på några glimtar från toaletten i lägenheten jag hyr. Jag gillar tavlan/planschen på väggen bakom toaletten. Färgerna är absolut tilltalande!


Ber om ursäkt för bildkvalitén. Det var svårt att få till en bild som inte speglade sig. Hoppas att ni får en bra fortsättning på veckan (vi är redan inne i mitten på april, kan ni förstå?).

Glöm inte bort att delta i min tävling där jag lottar ut en trädgårdsbok. Sista dag att vara med och tävla är nu på fredag den 17 april. Lycka till!

måndag 13 april 2009

Tapet eller icke tapet?

Sovrummet börjar sakta ta form där hemma även om farten har avtagit lite grann. Eller det är nog inte fel att säga att det har avstannat helt för tillfället. Det som jag däremot har funderat en del på är om jag ska göra en fondvägg i rummet eller om jag faktiskt ska låta det vara som det är just nu. Jag har hittat en tapet som jag verkligen gillar och som jag har sett tips på hos er andra också, nämligen Magnolia från Cole & Son. Den skulle passa fint in hos oss och ge sovrummet den där härliga känslan som jag letar efter. Men å andra sådan så känner jag att man kanske blir lite låst till vissa färger eftersom de tapeten jag funderar på är den i rosa eller ljusblått. Det blir så mycket svårare att variera accentfärg när humöret känner för det. Så därför är det kanske mer praktiskt att ha vitt i rummet.



Hmm, blir inte klok på det här. Som oftast brukar vi gärna sätta upp fondtapeter hemma. Ett roligt sätt att fixa ett rum men framförallt så gillar jag att frossa i alla snygga tapeter som finns! Tur att jag har lite tid att fundera för när jag väl har bestämt vad jag vill göra så finns det en till person som troligtvis kommer behöva bearbetas lite...

Glöm inte att vara med och delta i min tävling där du kan vinna en inspirationsbok till trädgården! Tävlingen pågår till på fredag den 17 april.

fredag 10 april 2009

Glad Påsk!

Tänk att det redan är påsk! Jag är en person som inte är speciellt bra på att pynta under högtider. Det enda som egentligen är heligt är julen då tomtar, gardiner och dukar åker fram. I år blir det lite annorlunda eftersom jag inte är hemma och kan dona i vår lägenhet. Annars hade det säkert blivit lite fixade hemma.

I år blir det en annorlunda påsk. Borta är de lediga dagarna som man annars brukar se fram emot. Amerikanarna har inget ledigt alls så jag kan ju inte vara sämre än dem, eller hur? För min del kommer långfredagen och resterande påskhelgen spenderas med en massa jobb. Påsken är annars en högtid som jag associerar med påsklunch/middag med familjen och påskägg sprängfyllda med godis. Min stora last här i livet är godis och jag är väldigt svag för Karamellkungens lösgodis. Så gissa om jag skulle göra mycket för att få tag på lite svenskt lösgodis just nu. Så älskade make, du kan väl köpa med dig lite karamellkungen till din godissugna fru när du kommer? En detaljerad önskelista kommer på mailen!

En Glad Påsk önskar jag er alla!

torsdag 9 april 2009

Tävla om en inspirationsbok till uteplatsen!

Tiden var verkligen fullsmockad med saker innan det var dags för mig att packa väskorna i slutet på mars. Det var till och med så illa att jag helt missade att dra igång den tilltänkta tävlingen jag hade planerat för att fira bloggens 1 års dag som inföll i slutet på mars. Men bättre sent än aldrig, eller hur?

Vad passar väl bättre än att vara med och tävla om en inspirationsbok till årets uteplats nu när vårsolen börjar leta sig fram hemma i Sverige?!


Reglerna för den som vill vara med och tävla är enkla. Du behöver bara lämna en kommentar i kommentarsfältet. Vill du få en extra lott i lottdragningen så länkar du till tävlingen i din blogg. Glöm inte att nämna det i din kommentar! Använd gärna bilden ovan. Självklart får även du som inte har en egen blogg vara med och tävla.

Tävlingen pågår till fredagen den 17 april.

Lycka till!

onsdag 8 april 2009

Drömmar om hus


Jag sitter och drömmer mig bort med den här tidningen i handen och bläddrar bland alla husmodeller den innehåller. Kommer på mig själv med att kräset sitta och peta bland alla olika planlösningar eller fasader som inte uppfyller alla mina önskemål. Är det inte lustigt? Vi har definitivt inte möjlighet att skaffa ett hus just nu, och definitivt inte råd att bygga själv men ändå så är jag riktigt kräsen och ratar hus i prisklasserna 2-3 miljoner.

Tur att det finns något som kallas drömma och att man i dessa får ta i hur mycket som helst utan en verklighet att ta hänsyn till. Sen när det är dags att landa i verkligheten igen kommer jag bli väldigt nöjd för att få köpa ett hus, oavsett planlösning och fasad. Eller nja, lite kräsen kommer jag vara men det måste man väl, eller?

Kökspiff

Innan jag åkte hann jag fynda ljusstakar på rea. Fem för en tjuga var priset och jag valde snabbt ut fem gröna. För det är väl ingen som har undgått att jag är väldigt inne på grönt i vår?




Fruktskålen är en tidigare julklapp från min svägerska I Villa Grå. Eftersom jag är en ordentlig fruktätare så står skålen ofta framme. Kanske inte alltid så välfylld som på bilden ovan. Frukten försvann snabbt efter att jag hunnit med att fota. Senare den dagen hade vi besök av släkten. De som åt upp äpplena var barnen. Eller år och åt... jag hittade ett antal halvätna äpplen på olika platser i lägenheten efter att de hade åkt. Men när barnen väljer frukt framför kakor, då är det bara att uppmuntra, eller hur?!

Jenny med bloggen Inredning i Kalix visade häromdagen en matta från Rusta som hon har tänkt till sitt nya hem. Jag blev helt frälst och nämnde det genast för maken när vi pratade på Skype. Nu är han högst ansvarig att införskaffa en matta i grönt och vitt till köket innan de tar slut. En svart/vit får han också köpa när han är på gång. Den däremot kommer jag nog spara till hösten.



Jag har ju tidigare nämnt att köket är ett kommande projekt men innan vi har beslutat oss för hur vi vill göra så får jag nöja mig med små medel som en ny matta. Just nu längtar jag verkligen tills jag får komma hem och fixa hemma igen. Home & Garden TV är en fantastisk inspirationskälla!

tisdag 7 april 2009

Besök på det blågula varuhuset



En sväng förbi IKEA blev det i samband med besöket i Portland. Egentligen har jag inte varit hemifrån så länge att jag var i desperat behov efter den svenska känslan men eftersom maken skulle åka hem dagen efter så var det lika bra att köpa på sig lite nödproviant.

Kaviar, knäckebröd, gräddsås och daim hamnade i shoppingpåsen. Daimen kommer sparas ett tag till tills dess att längtan efter svenskt godis är stor. För av erfarenhet vet jag att den dagen kommer...

måndag 6 april 2009

Utflykt - Portland

Under makens besök här i veckan har jag fördelat dygnet mellan jobb, kvalitetstid med maken och en del utflykter. I lördags styrde bilen mot Portland som är en av de större städerna i Oregon. Egentligen visste väl ingen av oss någon om Portland men med några tips i bagaget gav vi oss iväg på en liten bilutflykt.

Första tipset var att åka mot Washington Park och sedan ta oss upp på Skyline drive. En snirklig serpentinväg som ledde oss upp, högt upp till en härlig utsiktsplats. Vi såg stan och de magnifika bergen i bakgrunden. Tyvärr hade jag bara med mig orginalobjektivet till kameran vilket jag ångrade djupt när jag insåg att bilderna inte alls fångade det ögat gjorde (eller kan det bero på mina bristande fotokunskaper må tro?).



Vi hade en otrolig tur med vädret den dagen. Solen sken och människor trängdes på uteserveringarna och i stadens parker.


Portland är delad i två delar av floden Willamette river, som faktiskt även rinner förbi staden där jag bor. Stora broar binder samma de båda delarna. Denna var både till för biltrafik och tågtrafik där både den övre delen och under delen av bron användes.


Dessa rosablommande träd återfinns över hela delstaten. Fantastiskt vackra! Däremot är jag lite osäker på vad de egentligen är, körsbärsblommor kanske?


Nästan varje stad har sitt eget lilla Chinatown, så har även Portland. Här var lyktstoplarna rödmålade till skillnad från den övriga delen av staden.




Här finns även en helt gigantisk bokaffär som heter Powells bookstore. Den ser inte alls ut att vara mycket för världen utifrån men när man väl gick in i den så insåg man hur enorm den var. Rum efter rum var fyllda med böcker kategoriserade på olika teman. Vi hann bara snabbt kika på deras utbud av inrednings- och trädgårdsböcker. Där ska man helt klart sätta av några timmar och vara lite förberedd på vilka typer av böcker man letar efter. Annars blir man väldigt långvarig där inne!

Något annat som händer i Portland på lördagar är Saturday market. Den ligger nere vid floden och är precis som de flesta marknader är; massa små marknadsstånd, mat och en mängd med människor.

Malin

Mitt liv ur tre vinklar

Jag kikade tillbaka för att ta tag i den utmaning jag fick av Dahlarna för ett tag sedan. Gissa om jag blev förvånad när jag insåg att det nästan har gått en månad sedan jag fick den. Skäms på mig som inte har tagit tag i det tidigare... Men det kom en del saker emellan som satte mig i arbete. Hur som helst, här kommer mitt liv ur tre vinklar!

Utmaningen skapades av bloggaren Isabels värld och följer enligt nedan är enligt nedan:

Välj ut en valfri plats i ditt hem och fotografera åt tre olika håll. Lägg ut bilderna med en liten beskrivning på din blogg och skicka sedan vidare utmaningen till sex olika bloggar. Länka till dessa bloggar och bloggen du fått utmaningen från. Gå in på min blogg Isabels värld och lämna en kommentar när du gjort utmaningen.

Min tolkning skulle från början vara från vår lägenhet men eftersom jag hunnit över Atlanten så blir tolkningen härifrån. Dessutom blir det en liten visning av lägenheten jag hyr under tiden jag är här. Mestadelen av tiden har hittills tillbringats här vid köksbordet. Det fungerar dessutom som databord när jag jobbar eller bloggar. Fördelen är att TV:n finns i samma rum. Med den påslagen i bakgrunden känns det inte alls lika ensamt och tyst...


Snett till höger om bordet, eller kanske snarare i riktningen från där bilden är tagen, ligger vardagsrummet. Den röda fåtöljen fungerar perfekt som en TV-slappar fåtölj.


Från köksbordet ser man dessutom ingången till lägenheten. En sak som gör mig förbryllad är att det inte finns någon yta att hänga av jackor eller ställa skor på. Jag har förstått att amerikanarna ofta har skor på sig inomhus, vilket för mig är mycket märkligt. Men jackan måste de väl ändå hänga av sig, eller ?


Rakt fram från stolen sett finns det lilla pentryt med köksskåp från Ikea. Det stora svenska varuhuset har letat sig ända hit med. Pentryt kombineras med tvättmaskin och torktumlare. Det kan man kalla yteffektivt!


Jag hoppar över att föra utmaningen vidare denna gång men om det är någon som gärna vill får ni självklart anta den!

Malin

torsdag 2 april 2009

Sovrumsinspiration





(Foto www.hgtv.com)

Tänk tanken att när som helst på dagen kunna sätta sig ner och kolla på ett program som handlar om heminredning, trädgård, köpa och sälja hus. Låter rätt tilltalande, eller hur? Iallafall om man som jag ofta har saker uppbokat så att man inte alltid kan anpassa sig till de program som finns att välja på hemma. Jag har upptäckt att de har en tv-kanal här i USA där det sänds olika typer av heminredningsprogram från morgon till kväll. Gissa om man blir inspirerad att fixa hemma. Det var just det, den lilla detaljen. Det kommer inte bli så mycket fixa hemma för min del på ett tag, men sluta planera för hur hemmet kan förändras tänker jag inte göra.

Just nu är jag fortfarande inne på sovrummet hemma, som tyvärr inte hann bli klart innan jag åkte. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt med tid. På Home and Garden Televisions hemsida finns mycket inspiration både för det hem och trädgård. Idag tänkte jag bjuda på lite sovrumsinspiration. Vad tycker ni? Är det något av rummen som tilltalar er?

Kram Malin

onsdag 1 april 2009

Världens bästa överraskning!

Min största sorg med att åka iväg en längre period som denna har varit tiden som jag och maken kommer spendera från varandra. Vi har löst en del av problemet med att installera Skype och införskaffa webbkamera så vi kan se varandra när vi pratar. Men det är inte riktigt samma sak som att träffas på riktigt. I lördags pratade vi på Skype innan det var dags att släcka lampan i Sverige. Vi bestämde att vi skulle prata igen i söndags runt tre på eftermiddagen för min del. Så jag satt snällt och väntade på att maken skulle dyka upp på Skype. Gissa om jag blev förvånad och helt obeskrivligt glad när det knackade på hotelldörren och han stod utanför. Helt i smyg har han planerat en resa hit och verkligen gjort sig besvär för att se till att jag inte skulle misstänka någonting. Nu har vi ett par dagar till tillsammans innan han ger sig av hem igen. Sen är det bara tre veckor tills vi ses nästa gång.

Vad säger ni, kvalar inte det in på förstaplatsen för världens bästa överraskning?!

(Vårbild på bron över Willamette river)