lördag 30 maj 2009

Balkonginspiration

Om ca två veckor är det dags för mig att packa väskorna och återvända hemåt igen. Tänk vad tiden går fort ändå. Nästan tre månader har passerat sen jag sprang runt, halvt i panik, för att få med allt som jag kunde tänkas behöva under min vistelse här. Laddad med inredningsenergi har jag planer för nästan alla rum där hemma. Tur vi inte bor så stort =)

(Foto H&G TV)

I år hoppas jag få ordning på uteplatsen hemma. Tyvärr har jag inte en uteplats i storlek med denna ovan, även om jag kunde hoppats på det. Istället får jag nöja mig med en uteplats i storlek med en balkong. Jag har stort behov av inspirationsbilder på hur man kan inreda en sådan men hittar nästan bara trädgårdsbilder.

Har ni några tips på vart jag kan leta inspirationsbilder?

fredag 29 maj 2009

Semesterlängtan

Här skulle jag vilja befinna mig just nu. Utan dator och definitivt utan jobb. Japp, nu skriker kroppen efter semester!

(Bilden är tagen på vår senaste semester i Thailand)

Fast egentligen har jag inget behov av att åka bort för tillfället utan en lugn semester hemma i Sverige lockar helt klart det med. Appropå det, vi vill gärna göra små dagsutflykter med utgångspunkt från Stockholm i sommar och behöver tips på vad man kan göra. Så dela gärna med er av era guldkorn! Vad är era favoritutflykter?



torsdag 28 maj 2009

Solbränd

Sen maken åkte för snart två veckor sedan har solen tittat fram varje dag. Gissa om jag har njutit (inte av att maken åkte utan av solen så klart :) )! Det har blivit åtminstone en promenad varje dag och därför trodde jag att kroppen hade fått vänja sig med solen. Men ack så fel jag hade!



Idag blev det en långlunch på gräsmattan utanför kontoret tillsammans med några vänner. Det var verkligen superskönt att bryta av mot den vanliga lunchen som oftast blir inomhus på kontoret. Det var här jag upptäckte att kroppen inte alls hade fått sig en lagom dos av sol varje dag för att vänja sig. Resultatet av dagens lunch är knallröda ben, iallafall framsidan av dom. Den andra halvan av dom är numera väldigt blek i jämförelse. Stackars mig, att jag aldrig ska lära mig! Nu blir det jag och en flaska after sun tillsammans framför tv:n ikväll. Denna gång kanske jag har lärt mig något...

söndag 24 maj 2009

Livets funderingar


Är det verkligen så att det är ett tecken på att man är gammal när man lägger märke till vackra planteringar och fotar växter? Jag skyller på bloggeffekten, för inte kan det väl vara så att jag har tagit klivet in i åldern gammal? Andra saker som påminner en om att man inte är lika ung som förut är när ens träningskompisar föddes det året man själv började utöva sporten, att kompisars småsyskon skaffar barn eller när man pratar om hur något har varit och upptäcker att det var 10 år sedan det gällde. I vanliga fall har jag ingen åldersnoja, och egentligen är jag nog inte så gammal, men jag tror att den klassiska krisen har träffat mig. Inget man inte tar sig ur men som får en fundera på vad man värderar här i livet och om det man gör just nu verkligen är det rätta för framtiden.

Annars försöker jag mest njuta av det vackra vädret vi har just nu. Solen skiner för fullt och dom har lovat sig att det ska hålla i sig den kommande veckan! Jag som fullkomligt älskar sol och värme njuter av bara den just nu. Nu är det dessutom inte alls lång tid kvar tills jag är hemma i Sverige igen och det innebär att semestern närmar sig med stormsteg. Gissa om jag längtar!

Ha det gott!

Kram Malin

torsdag 21 maj 2009

Överskåp

En av de första saker vi gjorde när jag och min man träffades var att investera i nya möbler till vardagsrummet. Vi var rörande överens om att införskaffa en tv-bänk och en skänk från Azzaro, Voice. Trots att det har gått ett par sen dess är jag fortfarande nöjd över vårt val. Klart man kan snegla på andra möbler med jämna mellanrum men det krävs mycket för att jag ska byta ut dem.

Jag håller just nu och funderar på alternativa lösningar till vårt vardagsrum. Som ni kanske vet så brukar jag ofta tjata om problemet med bristande förvaring hos oss. Just nu har vi tv-bänken som innehåller makens alla tekniska prylar och skänken. I den sistnämnda skall allt annat få plats som böcker, foton m.m. För att få till mer förvaringsyta är jag nu inne på att sätta upp ett mindre väggskåp ovanför skänken som gärna får vara lika brett som den möbeln.

Det är här jag behöver er hjälp!

Azzaro har (såvitt jag vet) ingen möbel som skulle kunna fungera som ett väggskåp. Därför behöver jag hitta något annat som matchar i färg och som inte är alltför dyrt. Vi har möbeln i vitt med en ekskiva ovanpå. Bredden är 180 cm. Den ser precis ut som bilden nedan så när som på färgen.


Lustigt det där. Trodde jag hade fotat varenda lilla vrå hemma men jag kunde inte hitta en endaste bild på den vrån hemma. Kanske att det finns på hemdatorn? Hur som helst, tips mottages gärna!

söndag 17 maj 2009

San Francisco highlights

Jösses vad det blev en hel del bilder fotade i San Francisco. Det tog sin lilla stund att gå igenom och se vad vi fick till med kameran. Denna gång hade vi även med det extra objektivet som gjorde det möjligt att zooma in saker på längre avstånd. Alldeles utmärkt visade det sig eftersom det finns mängder av utkiksplatser med fantastisk utsikt lite varstans i stan.

Jag tror vi lyckades hinna med att se nästan alla sevärdigheter som fanns. För första gången hade vi dessutom fått tag på en reseguide med mycket information om alla stadsdelar som fanns. Som vanligt känns avstånden på kartan väldigt korta medan verkligheten är en helt annan. Vi gjorde ett smart drag och investerade i sk 3 day pass, vilket innebar att man fick åka obegränsat med tåg och bussar under 3 dagar. Tur det, annars hade vi inte alls hunnit med att se det vi hade planerat. Vi var bland annat ut på Golden gate bron, besökte Alcatraz, var på de Young museum i Golden gate park, besökte Alamo square, åkte cable cars och mycket, mycket mer.

Alcatraz är ett gammalt fängelse som ligger på en ö ca 15 minuters båtresa från San Francisco. Idag är det en nationalpark som har guidade turer och berättar om fängelset. Säkert har de flesta av er sett, eller åtminstone hört talas om, filmen "Flykten från Alcatraz" som är baserad på en sann historia. Ofta kan dessa utflykter vara en besvikelse eller att man känner sig något så nöjd. Faktiskt så var både jag och maken väldigt nöjda med besöket. Man fick en guidad tur med en sk bandspelare som tog ca 45 min. Den var riktigt bra! Sen var det tyvärr ganska mycket folk så stundtals var det trångt vid de platser man skulle stanna till och kolla lite extra på.

Fångvaktartornet på Alcatraz


En annan sak som är rätt känt är den krokiga gatan vid Lombard street. Rätt häftigt faktiskt men stackars de som bor där. Massor av människor som står utanför och fotograferar och bilar som köar för att få åka en sväng i backen!

Lombard Street

Backar finns det mängder av i den här stan. Denna bild är tagen på California Street.

California Street


De kända cable cars som tar en uppför flera av backarna. Den mest kända som åker vid Powell street hade konstant kö vid påstigningsplatsen. Vi hade inte lust att spendera flera timmar i kö för att trängas på en vagn så vi valde att hoppa på den som gick vid California Street. Där slapp vi trängseln men fick ändå njuta av utsikten uppifrån.

Cable car

Någon som känner igen denna bild kanske? Vanligt motiv för vykort och även känt från vissa TV-program har jag fått veta.

The painted ladies vid Alamo square

Något jag verkligen uppskattade med San Francisco var den charm som fanns nästan genomgående i stan. Inga direkta höghus utan små charmiga hus i olika färger och i olika stilar.


Till sist, det kanske mest kända landmärket, Golden Gate Bridge! Vi promenerade ut trots att det blåste kallt och vi inte riktigt var klädda för kylan. Att stå vid ena pelaren och titta rakt upp var häftigt. Helt otroligt vad hög den bron är!


Puh, det blev ett långt inlägg denna gång. Hoppas ni orkade ta er igenom hela vägen hit!

lördag 16 maj 2009

Biokväll

Vinkade precis av maken som redan har hunnit spendera dryga två veckor här med mig. Tiden har gått otroligt fort tyvärr. Nu är det bara två och en halv vecka kvar tills vi ses nästa gång. Det är iallafall kortare tid än vad det var förra gången vi var ifrån varandra.

Igår var det premiär på Angels & Demonds här i USA. Jag och maken hade köpt biljetter och skulle gå på bio tillsammans för första gången på flera år. Mysigt att göra något tillsammans som man inte gör så ofta (går på bio alltså)! Jag läste boken för ett år sedan och gillade den skarpt och tyckte det skulle bli kul att se vad de hade lyckats göra av den. Makens betyg var sådär. Han hade lika gärna kunnat se den på dvd hemma. Jag tyckte den var bra men inte strålande.



I torsdags var vi bjudna på middag hos en barndomskompis till maken som visat sig bo inte alltför långt härifrån. Vi hade en riktigt trevlig kväll som slutade sent. En lång bilresa hem gjorde att klockan hann bli två innan vi kom i säng. Tur att det bara var en arbetsdag kvar innan helgen hägrade!

En liten tävling är nu utlyst mellan familjemedlemmarna Efter att ha sett "Biggest looser" finalen på TV häromkvällen fick vi lite blodad tand att själva orka ta tag i de plus kilon vi lagt på oss på senaste. Invägning skedde nu på morgonen innan maken åkte och sen blir det invägning när vi ses nästa gång igen. Den som gått ner mest under de kommande veckorna får handla kläder för en viss summa. Den andra får inte handla alls. Jag som är väldigt sugen på att fylla på garderoben ska se till att shoppingslanten blir min! Matsedel planeras för tillfället, promenader och löpning ska in på schemat. Jag är lite utav en tävlingsmänniska så detta kan nog sporra mig, hoppas jag iallafall!

Loggade in på bloglovin häromdagen och såg att det fanns mer än 300 inlägg som jag missat den senaste tiden. Puh! Så nu ska jag avsätta lite tid till att ta igen det jag missat och se till att fixa till det inlägg om San Francisco som jag utlovat.

Ha en trevlig lördagskväll!

onsdag 13 maj 2009

San Francisco

Vi är tillbaka i Oregon efter en fantastisk helg i San Francisco. Vädret var kanon, om än lite blåsigt som det brukar vid kusten. Vi har lyckats bränna nästippen, gått oss ordentligt trötta, sett näst intill hela stan, hunnit med att äta god mat och massor mer.

För er som ännu inte åkt dit, jag rekommenderar det varmt! Det allra mesta var bara positivt. Staden är otroligt charmig med små hus överallt istället för de traditionella höghusen som iallafall jag är van med från Stockholm. En längre rapport kommer när jag har hunnit sammanställa bilderna vi tog. Så länge bjuder jag på lite bilder över stan.





Ska försöka hinna kolla in hos er imorgon för att uppdatera mig om det som hänt den senaste veckan. Om jag känner er rätt så kommer det ta ett par timmar att ta igen det som skett, så mycket inspiration som ni bjuder på!

Hoppas ni får en riktigt bra dag!

fredag 8 maj 2009

Lite nytt

Vad gör man när man inte spenderar pengar på heminredning? Upptäcker att det finns andra saker som pengarna räcker till! I helgen som gick var vi iväg på ett av de stora shoppingcentrum som finns inom lämpligt avstånd. Tanken var mest att vi skulle åka dit för att ha något att göra när jag ramlade in på den här affären som hade massor av rea skyltar uppsatta. Det fanns massor av fina kläder som jag gärna hade köpt. Helt tomhänt därifrån kom jag inte. En kjol, en cardigan och en tröja inhandlades. Dessutom fick man ett presentkort om man handlade för ett visst belopp. Så nu får jag en anledning att handla ännu mer :)



(Foto Banana Republic)

I helgen befinner vi oss i San Fransisco så det kommer tyst från mig här på bloggen. Är tillbaka igen på måndag kväll och då kommer jag förhoppningsvis kunna bjuda på en hel del bilder från vad jag tror är en helt fantastisk stad. Om mina förväntningar uppfylls återstår att se.

Hoppas ni får en bra helg!



torsdag 7 maj 2009

Cannon Beach

Sällan har jag nog lyckats ta så många kort som jag gjorde under vår utflykt i söndags. Kameran smattrade för fullt för att föreviga det som ögat fångade. Trots tappra försök måste jag säga att bilderna inte gör platserna rättvisa, iallafall inte mina bilder. Vi hade blivit lovade regn och kallt väder under hela dagen men eftersom vi bara har begränsat med tid så kunde vi inte avstå den planerade utflykten. Men någon ville oss väl och solen sken under hela dagen med uppehåll när vi körde mellan Mount Hood och till Astoria. För oss gjorde det ingenting eftersom vi inte hade planer på att stanna till någonstans längs vägen. En alldeles utmärkt dag med andra ord!

Sista stoppet på resan var vid Cannon Beach och med Haystack Rock i bakgrunden. Vi var framme vid sju och hann precis få några bilder innan solen gick ner. Lite blåsigt och kallt var det men med den utsikten vi fick över klipporna, Cannon Beach och Stilla havet så gjorde det inte speciellt mycket.

Den översta bilden är tagen från den södra delen av Cannon Beach och i bakgrunden skymtar Ecola State Park varifrån de sista bilderna är tagna. Ett fantastiskt park med tät grön skog och en liten väg som slingrade sig upp längs berget. Vi fick möte av tre älgar och var tvungna att stanna till. Jag gjorde ett gott försök att fånga de häftiga djuren med kameran genom fönsterrutan i bilen med fick bara till några suddiga kort. Trist!




På torsdag bär det av till San Fransisco för en långweekend torsdag till måndag. Dagarna är ännu inte spikade men en båttur, ett besök på Alcatraz och strosande för att se de branta vägarna finns iallafall med på saker vi vill hinna med.

En trevlig helg önskar jag er alla!

tisdag 5 maj 2009

Utflykt i Oregon

Tiden går fort när man har roligt och det är nog det minsta man kan säga om veckan som gått. Maken kom i onsdags och sedan dess har vi ägnat tiden åt att umgås, åka på utflykter och bara tagit det lugnt hemma. Trots att vi kunnat prata varje dag via Skype så är det absolut inte samma sak som att ses på riktigt. Nu ska vi njuta av att ses under någon vecka till innan det är dags för honom att återvända hem till Sverige igen. Men den dagen tänker jag inte ägna en tanke åt, än så länge iallafall...

Söndagen hade vi laddat full med saker att hinna se och vi lyckades bränna av ca 80 mil i bilen runt en liten del av norra Oregon. På kartan ser det ut som vi knappt har åkt någonstans alls. Det säger rätt mycket om hur stort det här landet är! Utflykten bar av till Mount Hood, förbi Portland, ut till Astoria vid kusten och sen via Cannon Beach på vägen hem. 13 timmar senare satt vi hemma igen i lägenheten och konstaterade att det var en lång tripp. Tur att vi inte kollade upp sträckan förens efter vi kom hem!

Dagen bjöd på en del fantastiska natur upplevelser. Vad sägs om utsikten vi fick från en av utsiktsplatserna vid området runt Mount Hood?

En av alla vattenfall som låg längs vägen.


I bakgrunden nedan skymtar Mount Hood som fortfarande är snötäckt. Liftarna var fortfarande öppna för den som ville ta sig ett åk i backen. Rätt fantastiskt att det blommar för fullt i Portland, som ligger en timmes bilresa bort, och att snön ligger kvar i bergsområdet med skidmöjligheter för den som vill.

Hoppas ni får en fantastisk vecka!