söndag 20 april 2008

Äntligen skiner solen!

Är det inte fantastiskt att solen skiner en dag man är ledig? Det är till och med så att balkongdörren kan stå på glänt utan att kylan sprider sig i lägenheten. Jag funderar starkt på att ställa iordning utemöblerna och ta mig en funderare på vad som går att göra för att piffa till uteplatsen en aning. Trots att vi har köpt en lägenhet på markplan får vi inte göra något med gräsmattan utan får snällt hålla oss till att plantera i krukor som ska ställas på plattorna. Troligtvis blir det just det, några blommor i krukor, som kommer att bli vårens ambition.


Trots att vi bott här i tre veckor kvarstår fortfarande en del att göra hemma innan vi kan anse oss ha kommit på plats ordentligt. Planen vi hade från början var kantat med stor portion tidsoptimism och resulterade i att vi fick göra så mycket som möjligt, dvs måla väggar och tapetsera, och skippa inköpet av garderob och hyllsystem till klädkammaren.


Så förvaringsproblemet kvarstår. Svarta sopsäckar står på golvet i sovrummet eftersom det inte finns någon plats att packa upp det på. I vardagsrummet står nyligen inhandlade lådor som skall fyllas med saker som skall få sin plats i klädkammaren. Någon gång kommer det att bli klart... vi lovar!



Som en start tänkte jag bjuda på bilder från vårt slit innan inflyttningen.







En del av vår hall innan vi satte tänderna i den. Till vänster ser ni en skymt av vardagsrummet. Rakt fram finns en liten dörr till städskrubben och brevid till höger är ingången till badrummet.







Det är ingen stor hall men tillräckligt för att få plats med det mest väsentliga. Sen är det roligare att kvadratmetrarna läggs på annan boyta. Speciellt när man bor på 63 kvm.





Efter att ha rådgjort med varandra och dessutom fått inspiration från ett av alla inredningsprogram som går på tv, bestämde vi oss för att måla hallen i svart.



Väggen mot badrummet fick bli en fondvägg med mönster som går i färgerna guld, lime, brunt och vitt. Det är samma vägg som jackan hängde på i bilden ovan.




Kontrasterna mellan fondväggen och det svarta blev otroligt effektfullt! Vi hade våra stunder av skepsism innan vi hade fått allt på plats men resultatet är vi supernöjda med! På fondväggen kommer hatthyllan och skostället få sin plats så småningom.

1 kommentar:

S o F sa...

Vilken skillnad!

Det blev supersnyggt med det svarta och så den tuffa tapeten till.

Bra jobbat!

Soliga hälsningar.