måndag 28 april 2008

Vart tog förra veckan ivägen? Knappt hade man hunnit att reagera innan både veckan och helgen var slut. Tur att denna arbetsvecka är kort så det finns tid till att njuta av det vackra vädret!

På Valborg bjuds det på mat här hemma. Min tanke är att det ska bjudas på buffé. Har inte riktigt bestämt mig för temat ännu men det börjar väl bli dags att styra upp det. Bara imorgon kvar innan gästerna dyker upp och det skall även hinna handlas tills dess.

Jag fick energi av solen förra helgen och fick ordning på både det ena och det andra. Kartonger packades upp, papper sorterades, tavlor såldes (tack Blocket!), utemöblerna kom på plats. Å framförallt, jag tapetserade klart sovrummet :)

Tyvärr är inte sovrummet helt klart och fotograferat. Jag tänkte istället bjuda på fler bilder från tiden innan vi flyttade in.


I vardagsrummet satt en grårandig tapet som gav rummet ett lite dassigt intryck. För att ta tillvara på ljusinsläppet och lägenhetens potential bestämde vi oss för att måla större delen av rummet vitt. Till vänster i bilden skymtar öppningen till köket. Till höger syns dörröppningen till hallen.


Lägenheten har en rätt luftig planlösning där vardagsrummet är själva kärnan i boendet. Från vardagsrummet når man alla övriga rum.


Vit färg gör så otroligt mycket!


Sen kunde vi inte låta bli... Älskar helt enkelt tapeter. Tycker dock inte om att tapetsera hela rum med mastiga tapeter utan en vägg räcker rätt bra. Denna föll vi pladask för när vi såg den upptapetserad på Beckers Färg. Tapeter kommer från ECO och är en easy-up tapet.

Det har blivit ett par vändor med tapetborsten och easy-up är oslagbart! Det är slut med allt vad förlimning heter, tapeter som "tänjer" sig och svordomar. Minns hur vi svor när vi tidigare stod med en tunn mönstrad papperstapet som krävde mönsterpassning, där fukten hade gjort så att tapeten gick sönder för ingenting och mönstret inte längre passade den tapetvåd som redan satts upp... Kan i och för sig bero på att det var andra gången som vi tapetserade någonsin. Men man vill väl inte erkänna sina brister när man kan skylla på materialet ;)

Trevlig Valborg!

1 kommentar:

S o F sa...

Jag igen.

Håller med, Easy up - bättre kan det inte bli.

Supersnygg fondtapet, vilken bra smak ni har. (och då måste jag ju ha det också. :) )

Lycka till framöver!