onsdag 24 september 2008

Var bok har sin plats

Väggen som delat kök från vardagsrum har sedan vi flyttat in varit helt vit. Rätt trist med tanke på att den är rätt stor men det tog ett tag innan vi kunde komma överens om vad vi ville sätta upp där. Tillslut fick jag min önskan igenom och en tavellist sattes upp Nu pryds väggen med de kokböcker som används mest för tillfället.




Leilas bakbok delar plats med två andra böcker med smalare alternativ av mat. Hennes bakverk är inte de sundaste av alla, man ack så goda! Då är det inte bättre än att man måste kompensera med sund mat för att slippa investera i en ny garderob.

Ha det gott!

söndag 21 september 2008

Helgbesök

Det har varit en aktiv helg i allra högsta grad. Jag hann knappt blunda så var det redan söndag eftermiddag och det börjar bli dags att fundera på morgondagens jobb. Lasse ska iväg på jobb i Malmö och jag har fullt upp som vanligt. Många deadlines under en kort period gör att det krävs lite extra timmar på kontoret framöver.

I fredags blev vi spontant bjudna på middag hos grannarna. De hade släktingarpå besök från Chile och en bekant som numera jobbar utomlands. Vi hade tänkt oss en ganska tidigt kväll men tiden bara flög iväg och helt plötsligt var klockan över midnatt. Det var verkligen supertrevligt!

Igår var det vår tur att få besök och första halvan av dagen gick åt till att få lägenheten i representabelt skick. Det skurades och fejades innan första besöket dök upp. Lite senare fick vi även besök av Elisabeth med familj. Det var verkligen jättekul att ses igen. Tyvärr blir det alltför sällan eftersom både vi och de är rätt bra på att fylla upp kalendern lång tid i förväg. Vi fick en liten present, ett par ljusstakar från Mio som vi är mycket nöjda med. De passar oss alldeles utmärkt och kommer nog ställas på vardagsrumsbordet framöver.



Även idag har vi hunnit med en fika, denna gång hos en släkting. Så efter en intensiv helg känns det som vi har gjort oss välförtjänta av en lugn kväll framför teven.

Hoppas att ni har haft en bra helg!

Kram Malin

fredag 19 september 2008

Min första nominering!

Jag har fått min första nominering och den värmer ordentligt vill jag lova! Till och med så att inspirationen för fler blogginlägg börjar pyra. Imorgon kommer jag ägna förmiddagen åt att överföra några av de nytagna bilderna till datorn och sen skall det skrivas banne mig :)

Tack snälla Bettan för nomineringen och tack alla ni andra som med jämna mellanrum faktiskt ägnar en del av er tid till att ta del av det jag skriver.




Å så var det min uppgift att nominera några av mina favoritbloggar. Dom som jag regelbundet tittar in på och som är stora inspiratörer har jag länkat i min länklista. Flera utav dem har helt andra inredningsstilar än vad vi har hemma, men deras fantastiska förmåga att fixa hemma, deras kreativitet och slit gör det absolut värt att titta in.

Men jag måste nämna några och dessa är Camillas nya hem, Hem och liv och Tapeter och teak.

Ha en fortsatt bra dag!

Kram Malin

söndag 14 september 2008

Bord från IKEA

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera bloggen på senaste. Tiden har helt enkelt inte räckt till. Jag som bestämde mig för att ta upp idrottandet igen och börja spela handboll har helt plötsligt lyckats boka upp minst två kvällar i veckan, jobbet tar tid och nu börjar alla människor vi känner att fylla år. Men jag menar absolut inte att klaga för det är kul att äntligen komma igång och träna igen och självklart ska alla som fyller år firas!

Min kära sambo fyllde år för ett par veckor sedan och i present fick han en fantastiskt stor och fin krukväxt! Den placerades i ena hörnet på vardagsrummet där den passar alldeles utmärkt. Problemet är bara att vi inte har gröna fingrar någon utav oss, vi lyckas till och med ta död på sk garderobsblommor... Men denna ska överleva (hoppas vi) och vi har idag köpt växtnäring för att göra alla våra plantor lite extra glada. Undrar om jag ska ge mig på att plantera om dem också, fast i och för sig, risken är att dom dör av chock av all näring!

Två nya inköp har det blivit till vardagsrummet den senaste tiden. En ny svart matta som inköptes på IKEA när vi besviket upptäckte att det bord vi ville ha var slut, i HELA landet. Bordet kom in på lagret för någon vecka sedan så Lasse passade på innan det hann ta slut igen. I torsdags fick vi det gamla bordet sålt och det nya, som stått och väntat i kartong sedan inköpet, monterades ihop och ställdes på plats.


Vår lilla tös kunde inte låta bli att vara med på kort. Uppe i vänstra hörnet skymtar en trött herre.



Jag har tidigare varit väldigt emot att ha ett bord med hylla under eftersom det tenderar att samlas en massa saker där. Jag har nu insett att om jag inte har ett bord med hylla under så lägger jag allt skräp ovanpå. Ni vet såna där bra saker som man inte vill slänga men som heller inte har någon given plats. Nu slipper jag äntligen se alla papper och pennor på bordet!

Ha en bra söndagskväll!

Malin

onsdag 10 september 2008

Svar från Apollo

Igår kom ett brev från Apollo med posten där de vill kompensera oss för de brister vi upplevde i samband med vår semester. Det blev en liten slant. Troligtvis betydligt mindre än vad vi hade sparat om vi istället valt att boka ett hotell med likvärdig rumsstandard som vi fick. Det som störde oss mest var formuleringen i brevet:

"Enligt vår information på hemsidan framgår att dubbelrummen på Hotell Kassandra är nyrenoverade och kan vara belägna i den nya eller den gamla delen av hotellet. Det är naturligtvis tråkigt om det rum ni tilldelades inte upplevdes som nyrenoverat. /.../"

Ni som har läst vårt tidigare inlägg med bilder från hotellrummet kanske förstår vad jag menar. Det är en sak att rummet är nyrenoverat men att vi inte upplevde det som det. Men det rum vi fick var definitivt inte nyrenoverat, eller ja, det beror på hur man ser det. Det har säkert varit nyrenoverat en gång i tiden för ca 15 år sedan. Om det är det som Apollo menar med nyrenoverat så kommer jag definitivt fundera både en eller två gånger innan jag bestämmer mig för att boka nästa resa med dom...