torsdag 7 maj 2009

Cannon Beach

Sällan har jag nog lyckats ta så många kort som jag gjorde under vår utflykt i söndags. Kameran smattrade för fullt för att föreviga det som ögat fångade. Trots tappra försök måste jag säga att bilderna inte gör platserna rättvisa, iallafall inte mina bilder. Vi hade blivit lovade regn och kallt väder under hela dagen men eftersom vi bara har begränsat med tid så kunde vi inte avstå den planerade utflykten. Men någon ville oss väl och solen sken under hela dagen med uppehåll när vi körde mellan Mount Hood och till Astoria. För oss gjorde det ingenting eftersom vi inte hade planer på att stanna till någonstans längs vägen. En alldeles utmärkt dag med andra ord!

Sista stoppet på resan var vid Cannon Beach och med Haystack Rock i bakgrunden. Vi var framme vid sju och hann precis få några bilder innan solen gick ner. Lite blåsigt och kallt var det men med den utsikten vi fick över klipporna, Cannon Beach och Stilla havet så gjorde det inte speciellt mycket.

Den översta bilden är tagen från den södra delen av Cannon Beach och i bakgrunden skymtar Ecola State Park varifrån de sista bilderna är tagna. Ett fantastiskt park med tät grön skog och en liten väg som slingrade sig upp längs berget. Vi fick möte av tre älgar och var tvungna att stanna till. Jag gjorde ett gott försök att fånga de häftiga djuren med kameran genom fönsterrutan i bilen med fick bara till några suddiga kort. Trist!




På torsdag bär det av till San Fransisco för en långweekend torsdag till måndag. Dagarna är ännu inte spikade men en båttur, ett besök på Alcatraz och strosande för att se de branta vägarna finns iallafall med på saker vi vill hinna med.

En trevlig helg önskar jag er alla!

2 kommentarer:

Carina - inspirera sa...

Vilka härliga bilder! Så kul att få följa med på er resa ;)
Ser fram emot er weekend tripp...
Kramen.

Anna sa...

Vilka härliga bilder! Fantastisk resa ni är ute på! Hälsa San Francisco från mig. Jag jobbade där en sommar