tisdag 5 maj 2009

Utflykt i Oregon

Tiden går fort när man har roligt och det är nog det minsta man kan säga om veckan som gått. Maken kom i onsdags och sedan dess har vi ägnat tiden åt att umgås, åka på utflykter och bara tagit det lugnt hemma. Trots att vi kunnat prata varje dag via Skype så är det absolut inte samma sak som att ses på riktigt. Nu ska vi njuta av att ses under någon vecka till innan det är dags för honom att återvända hem till Sverige igen. Men den dagen tänker jag inte ägna en tanke åt, än så länge iallafall...

Söndagen hade vi laddat full med saker att hinna se och vi lyckades bränna av ca 80 mil i bilen runt en liten del av norra Oregon. På kartan ser det ut som vi knappt har åkt någonstans alls. Det säger rätt mycket om hur stort det här landet är! Utflykten bar av till Mount Hood, förbi Portland, ut till Astoria vid kusten och sen via Cannon Beach på vägen hem. 13 timmar senare satt vi hemma igen i lägenheten och konstaterade att det var en lång tripp. Tur att vi inte kollade upp sträckan förens efter vi kom hem!

Dagen bjöd på en del fantastiska natur upplevelser. Vad sägs om utsikten vi fick från en av utsiktsplatserna vid området runt Mount Hood?

En av alla vattenfall som låg längs vägen.


I bakgrunden nedan skymtar Mount Hood som fortfarande är snötäckt. Liftarna var fortfarande öppna för den som ville ta sig ett åk i backen. Rätt fantastiskt att det blommar för fullt i Portland, som ligger en timmes bilresa bort, och att snön ligger kvar i bergsområdet med skidmöjligheter för den som vill.

Hoppas ni får en fantastisk vecka!

4 kommentarer:

Carina - inspirera sa...

Vilka härliga bilder! Tänk vilka ställen det finns runt om i världen...
Njut av dagen!
Kramen.

Malin sa...

Så härligt! Låter helt grymt. :-) Kul att ha maken på besök.

Olivträd tål nog generellt inte att stå ute året runt i Sverige. Möjligt att det går med vintertäckning i sydligaste Sverige där vi bor. Maria har säkert ett bättre svar. :-)

Elisabeth sa...

Herregud vilken otrolig natur!! Jag såg fler bilder på Lasses sida på Facebook och man blir ju verkligen GALET sugen på att åka dit och titta. Helt otroligt!

jagochmitthem sa...

Vilken utsikt!!! Härligt!!!
Njut av dagarna med din man nu.

Kram Annette