fredag 9 maj 2008

Jakten på kamerasladden

Vi bestämde oss tillslut för att leta reda på kamerasladden i klädkammaren. Eftersom vi åtminstone är lite ordningsamma hade vi märkt upp innehållet i samtliga kartonger. Självklart hade sladdlådan hamnat längst ner i kartonghögen. Döm av vår förvåning när vi rivit upp halva kartongen och hittat allt möjligt förutom det vi var ute efter. Besvikna ställde vi allt på plats igen. Substitutet blev en mojäng (jag överlåter det tekniska till sambon) med USB-port som man kan sätta in kameraminnet i. Perfekt för att åtminstone spara bilderna på datorn.


Ni vet det där perfekta stället som man brukar lägga saker på för att man inte ska tappa bort dem? Vi använde visst ett sådant till kamerasladden... Sambon upptäckte det när han skulle hjälpa till och fixa med överföringen av bilderna. För var vore väl inte bättre än att lägga sladden i kameraväskan? Synd bara att vi inte tänkte på det eftersom det lilla facket på väskan ser alldeles för litet ut för att kunna förvara något i :(


Innan flytten funderade vi hur möbleringen av vardagsrummet skulle göras på bästa sätt. Vår soffa har en divan på vänster sida som tyvärr inte går att ändra på. Vi drömde kort om en ny soffa vi föll för på Svenska hem, men insåg snabbt att man inte kan byta möbler bara för att man flyttar. Vår nuvarande köptes in till vår förra flytt för mindre än två år sedan och vi trivs väldigt bra med den. Istället fick möblerna bestämma möbleringen. Soffan hamnade i vinkel under fönstret och passar precis in.



Gardinerna är hemska där de hänger men sattes upp i brist på annat. Är på jakt efter andra längder som inte är vepor. Är dock osäker på vilken färg som ska sättas upp. Jag gillar ljusinsläppet från fönstren och vill därför inte ha alltför mörka färger. Har funderat på vitt, men det kanske inte blir bra till de vita väggarna? Vad tycker ni?

Nästa inköp blir förhoppningsvis ett nytt vardagsrumsbord. Det har hängt med ett tag nu och vi sa redan då vi köpte soffan att bordet blev för stort. Vill ha ett mindre kvadratiskt, runt eller ovalt bord.


Mot fondväggen placerades tv-bänken och cd-skåpet. Mellan högtalare och cd-skåp står för tillfället LP-skivorna i en vit låda från Granit. Så snart klädkammaren är i ordning är tanken att lådan skall ställas på sin rätta plats. Jag vet precis hur det kommer se ut. Om det någonsin blir klart vill säga...

Kram Malin

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad fint det är!
Gardiner: jag tror det skulle vara snyggt med mönstrade, lite i stil med fondväggen? Kanske vitt, brunt och...är det ljust blått i soffkudderna? Vita gardiner blir väldigt.. vitt!